جوجيتسو یکی از ورزش های رزمی است که از مهم ترین اصول آن، بهره گیری از حداقل تلاش برای دستیابی به حداکثر نتیجه است.

به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران،  جوجتيتسو یکی از رشته های ورزشی و  دارای قدمتی چند هزار ساله است که در چند سال گذشته افراد مختلفی کوشیده اند به این رشته در سراسر ایران، سرو سامان بدهند و اکنون توجه بسیاری از جودو کاران به این رشته متمایل گشته و در استانهای مختلف رزمی کاران زیادی به آن پرداخته اند و به طور رسمی در مسابقات ملی و جهانی آن شرکت می کنند ، اما تاریخچه جوجيتسو چیست و این رشته از کجا آمده است .
در این گزارش  به ریشه های تاریخی این رشته پرداخته شده است.
 
تاریخچه هنرهای رزمی، چندان با دقت نگاشته شده است اما آنچه شواهد نشان می دهد این است که از همان آغاز،  شکل های متفاوتی  از هنرهای  رزمی وجود داشته است که هر کدام به صورت مستقل از بقیه شکل گرفته اند.


 
جوجيتسو یکی از ورزش های رزمی است که به مبارزه از فاصله نزدیک با یک رقیب مسلح یا غیر مسلح گفته می شود و معمولا به عنوان هنری دفاعی شناخته می شود و  سبکی از مبارز با دستان خالی است که می تواند  از سلاح های کوچک نیز در برابر حریفان استفاده کند.
 
استفاده از اصل مهم حداقل تلاش برای رسیدن به حداکثر نتیجه به فردی با جثه کوچکتر  امکان می دهد تا فرد حریفی بسیار بزرگتر از خود را شکست دهد،  جوجيتسو از اصول اهرم و تعادل و مومنتوم برای بهره گیری  از قدرت خود حریف برای شکست وی استفاده می کند.

* چه کسانی جوجيتسو را راه اندازي کردند؟

 در حدود 3000 سال قبل کشاورزان و روستاییان ژاپنی برای مقابله با سارقان و سربازان  امپراتوری که به قصد غارت به آنها هجوم می آوردند  اقدام به ابداع فنون و حرکاتی کردند که امروزه آن را به نام جوجيتسو می شناسیم،  حرکات شامل ضربه زدن،  گرفتن، پرتاب کردن و فشار آوردن بر روی مفاصل حریف بود،‌ در دوران  مختلف استادان این فنون با تعلیم و گسترش آن باعث پیشرفت و تکامل کیفی و کمی تکنیک های جوجيتسو شدند در این میان گفته می شود که ورزش جودو نیز با تکمیل  و توسعه بخشی از فنون جوجتیسو حذف حرکات مرگبار خطرناک آن به وجود آمده است.


 
با باز شدن درهای ژاپن به روی جهان غرب در 1800 ميلادي و تغییر ساختار نظام سیاسی ژاپن ،‌برای اولین بار غربی ها به وجه های مختلف فرهنگ ژاپن دست یافتند. رزمی کاران بسیاری از ژاپن،‌ به نقاط مختلف جهان سفر کردند و مهارت های خود را نمایش  دادند ، جوجيتسو کاهایی هم با سفر به اروپا و آمریکا ضمن به نمایش  گذاشتن و حرکات خود،‌کشتی گیران و بوکسورها معروفی را در مسابقات به چالش کشیدند و این گونه بود که این هنر رزمی  که به عنوان هنری به نسبت نرم دسته بندی می شود به اروپا وارد شد و بسیاری  را جلب خودت کرد.

*ورود جوجيتسو به ایران

جوجیتستو با ورود مستشاران خارجی که برای آموزش به نیروهای پلیس به ایران آمده بودند برای اولین بار وارد ایران شد و اولین تکنیک های نوین این ورزش به ایرانیان معرفی شد و همچنان در اختیار نیروی نظامی و انتظامی بود و با نام فنون دفاع مشخص در ایران شناخته و به علاقمندان یاد داده شد.
 
استادان فنون رزمی در ایران هر کدام با سلیقه و درجه توان خود اقدام به آموزش  فنون دفاع مشخصی می کردند و سازمان و ارگانی نظارت بر این موضوع نداشت اما اکنون هیئت های استانهای مختلف به آن روی آورده اند و به صورت منسجم تری نسبت به گذشته اداره می شود.



سبک جوجیتستو در ایران،‌ سه نوع دارد که در سطوح مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و در حال حاضر ما در اين زمینه  فعال هستیم و این ورزش به طور رسمی در مسابقات ملی و جهانی کاربرد دارد./آق

برچسب ها: ورزش های ، رزمی ، بهره گیری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار