يك وكيل دادگستري گفت: پيگيري حقوقي بيوتروريسم به بهانه حمايت از حقوق بشر، به دليل عدم انتساب به كشورها، وجود ندارد.

عباس اسدي در گفتگو با خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران با اشاره به گسترش استفاده از بيوتروريسم براي نابودي كشورها اظهار داشت: "بيوتروريسم" عبارتست از ايجاد ترس و وحشت، با بهره گيري از عوامل زيست شناختي مختلف، كه به منظور انتشار عمدي ارگانيسم‌هاي مولد بيماري يا فراورده‌هاي آنها توسط غذا، آب، حشرات ناقل يا به صورت افشانه، به كار برده مي‌شود.

وي افزود: اين واژه طي اواخر قرن 20 وارد فرهنگ لغات شده و عاملان اين جنايت‌ها با استفاده از ميكروب‌ها به نابودي ديگر كشورها مي‌پردازند.

اين وكيل دادگستري با بيان اينكه براي دفاع ازاين اعمال مجرمانه اقداماتي صورت گرفته گفت: دو پروتكل 1925 ژنو و كنوانسيون 1972 براي دفاع در برابر جنگ بيولوژيك تنظيم شده است اما خود اين پروتكل‌ها به دليل اينكه به ممنوعيت ذخيره‌سازي، نگهداري، توليد و نقل و انتقال اين عوامل ميكروبي اشاره نكرده داراي نقصان بسياري است.

اسدي مزاياي استفاده از بيوتروريسم را اينگونه بيان كرد: امكان نقل و انتقال عوامل ميكروبي بدون شناسايي، مورد حمله قرار دادن همزمان چندين هدف، بدون جلب توجه ،ارزانتر بودن اين عوامل نسبت به بمب اتم و سهولت انتشار و كشتار وسيع از مزاياي بيوتروريسم است.

وي افزود: ايران نيز در سال 78 طرحي تحت عنوان جامعه ميكروبي به تصويب رسانيده است.

اين وكيل دادگستري با تاكيد بر اينكه امكان انتساب در جنگ بيولوژيكي وجود ندارد، گفت: اين موارد مثل وارد كردن گوشت‌هاي آلوده، پتوهاي آلوده به بهانه حمايت از حقوق بشر توسط برخي كشورها و نفوذ در آن كشورها به دليل وابستگي به امنيت ملي كشورها قابل انتساب به كشورها نبوده و از لحاظ حقوقي پيگيري اين مسايل در جامعه بين‌المللي بسيار سخت است.

اين حقوقدان خاطرنشان كرد: شكايت از سوي زيان ديده بايد در شوراي امنيت سازمان ملل مطرح شود كه تا كنون با وجود اتفاقات بسياري در اين زمينه هنوز شكايتي در اين مرجع عنوان نشده و شكايتي هم مبني بر اين امر به كشور خاصي منتسب نشده است.

انتهاي پيام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار