به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دكتر سيدعليرضا مرندی در همايش " عدالت در سلامت" که در بوشهر برگزار شده بود با اشاره به نقش آموزش در سلامت جامعه اضافه کرد: باید عامه مردم را در بخشهای مختلف سلامت و بهداشت به صورت صحیح آموزش دهیم، چراکه در زمینه سلامت جامعه مسئول هستیم، هرچند رئیس جمهور، استاندار و فرماندار به دلایل شغلی وظیفه تامین سلامت را بر عهده دارند.
وی در ارتباط با عوامل اجتماعی سلامت گفت: تکامل سالهای اول زندگی، تحصیلات، شرایط اشتغال، تبعیض جنسیتی، مسکن و فقر و شهرنشینی بخشی از عوامل اجتماعی سلامت هستند.
وزیر سابق بهداشت افزود: سلامت و عدالت در سلامت هدف اصلی توسعه و نشانه یک جامعه منصف است.
وي در مورد مشکلات تامین دارو و گرانی آن گفت: در کشوری هستیم که با درآمدهای محدود نباید انتظار داشته باشیم تمام داروها را در داخل کشور داشته باشیم.
دكتر مرندی افزود: در کشور ما عادت بدی شده که پزشکان داروهایی تجویز میکنند که در فهرست داروهای ما نیست، با این وجود تنها عده محدودی از این داروها بهرهمند میشوند و عدهای هم به خاطر گرانی دارو نمیتوانند آن را خریداری کنند.
وی بیان کرد: رسانهها باید در این زمینه کمک کنند و وزارت بهداشت را تحت تاثیر قرار ندهند تا تمام اعتبارات خود را برای داروهای گران هزینه کند ضمن اینکه دولت نیز باید عنایت بیشتری در این زمینه داشته باشد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: در عین حالی که برخی دولتمردان سلامت را یک هزینه میدانند اما این کار یک نوع سرمایهگذاری است بنابراین از دولت انتظار داریم به سلامت بهعنوان یک سرمایهگذاری نگاه کند.مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در بوشهر راهاندازی شد.
عوامل اجتماعی در سلامت باید در جامعه مورد توجه قرار گیردعضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: برای رسیدن به توسعه باید عوامل اجتماعی در سلامت را در جامعه مورد توجه قرار دهیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: عوامل اجتماعی سلامت شامل عوامل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، زیست محیطی و اقتصادی است که باید از سوی همه افراد به ویژه جامعه پزشکی مورد توجه قرار گیرد.
دکتر مرندی اضافه کرد: عوامل اجتماعی در سلامت (SDH) تکامل سال های اول زندگی، تحصیلات، شرایط اشتغال، تبعیض جنسی، مسکن، فقر، شهرنشینی، جهانی شدن، نظام سلامت، اولویت های بهداشتی، انزوای اجتماعی، مذهب، سلامت روان، جنگ و درگیری، آموزش پزشکی، حمل و نقل، غذا و بهداشت محیط را شامل می شود.
وی افزود: نقش عوامل اجتماعی در کشورهای توسعه یافته در بحث سلامت 50درصد و نقش فناوری پیچیده پزشکی تنها چهار درصد است اما این امر درکشور ما برعکس است.
رییس فرهنگستان علوم پزشکی یادآور شد: به جای این که تنها در بخش پزشکی فعال باشیم باید با ورود به عوامل اجتماعی بسیاری از بیماری ها را درمان و بیماران را زنده نگه داریم.
وی اظهارکرد: فناوری پیچیده پزشکی بی ارزش نیست و خیلی ها را نجات می دهد ولی به علت گرانی در دسترس همه مردم نیست.
دکتر مرندی افزود: باید عامه مردم را در بخشهای مختلف سلامت و بهداشت به صورت صحیح آموزش دهیم زیرا در زمینه سلامت جامعه مسوول است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیمارستانها و درمانگاهها تنها 25 درصد در سلامت جامعه نقش دارند و عوامل اجتماعی در سلامت جامعه 75 درصد نقش ایفا می کنند.
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در بوشهر راهاندازی شدبراساس این گزارش، رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گفت: در ارتباط با برنامه اجرایی این مرکز 52 شاخص عدالت در سلامت در استان بوشهر شناسایی شده تا روند سلامت در استان پیش رود.
دکتر غلامرضا حیدری افزود: براساس مصوبه شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت، فعالیت دبیرخانه عوامل اجتماعی بر سلامت و اقدامات عملیاتی آن در استانها هم انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: شبکه ملی تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت از سوی شورای سیاست گذاری وزارت بهداشت تصویب و اجرای این مصوبه از سوی هیات دولت به استانداران هم ابلاغ شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: برهمین اساس مقرر شد معاونت برنامه ریزی با دانشگاه علوم پزشکی همکاری لازم برای اجرای این برنامه داشته باشند.
دکتر حیدری ادامه داد: 52 شاخص در پنج حیطه کاری در بخش عدالت در سلامت شناسایی شده که شامل حیطه سلامت، محیطی و زیرساختی، اجتماعی و انسانی، توسعه اقتصادی و حکمرانی میشود.
وی گفت: در بخش سلامت از 20 شاخص تعیین شده 19 شاخص مربوط به وزارت بهداشت و یک شاخص نیز مربوط به سایر ارگانها است./ح