دکتر مرضیه وحیددستجردی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان اولین وزیر زن در دولتهای پس از انقلاب، که با پیشنهاد رئیس جمهور توانسته بود رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی بگیرد، با حکم محمود احمدی نژاد برکنار شد تا حوزه سلامت کشور بیش از پیش دچار التهاب و بحران ناشی از مشکلات بودجه ای و مدیریتی شود.

 به گزارش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛، برکناری وزیر بهداشت درست زمانی به واقعیت پیوست که چند روز قبل محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور در مراسمی که دکتر دستجردی نیز حضور داشت، عنوان کرده بود تا زمانی که من و آقای احمدی نژاد هستیم، خانم وزیر هم می ماند.
 
رحیمی در پاسخ به پرسشی در خصوص شایعه برکناری وزیر بهداشت چنین گفته بود که "دکتر مرضیه وحید دستجردی از جمله بهترین وزرای کابینه، اولین بانوی وزیر در جمهوری اسلامی ایران و مورد حمایت همه جانبه دولت قرار دارد. بنابراین تا زمانی که دکتر احمدی‌نژاد و من هستیم دکتر دستجردی هم به عنوان وزیر بهداشت در کابینه حضور خواهد داشت."
 
شاید تکذیب این شایعه در آن روز، اذهان را به سمتی می برد که این گونه اخبار در دولت نهم توسط محمدحسین الهام سخنگوی دولت تکذیب می شد اما به فاصله چند روز بعد، همان شایعه تبدیل به واقعیت می شد که نمونه ای از آن ماجرای برکناری پورمحمدی از وزارت کشور بود.
 
شنیده ها حاکی از این است که ماجرای برکناری وزیر بهداشت از درخواست برای تغییر دکتر باقر لاریجانی از ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت، شروع شد. جایی که گفته می شود برخی دولتمردان خواستار برکناری لاریجانی بوده اند اما وزیر بهداشت حاضر نشده این حکم را برای لاریجانی صادر کند.
 
به دنبال بروز این شایعات، ماجرای ارز دارو پیش آمد و اینکه خانم وزیر به صراحت از مشکلات تامین نشدن ارز دارو و کمبودها در جمع خبرنگاران سخن گفت اما رئیس جمهور در گفتگوی تلویزیونی، ادعای خانم وزیر را رد کرد و عنوان داشت که تمامی ارز دارو تامین شده و...
 
به دنبال این اظهار نظر، بار دیگر خانم وزیر در جمع روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور عنوان داشت که حرف ما همان گفته های قبلی است و تنها یک سوم از ارز دارو تامین شده است.
 
این در حالی بود که طی دو هفته اخیر بیشترین هجمه ها و انتقادات از وزیر بهداشت، در روزنامه ارگان دولت به چشم می خورد. جایی که در قالب گزارشها و یادداشتهایی، عملکرد وزیر بهداشت را زیر سئوال برده و شائبه برکناری او را قوت می بخشیدند.
 
سرانجام وزیر بهداشت با حکم رئیس جمهور که اطلاعیه آن بر روی خروجی پایگاه اطلاع رسانی دولت قرار گرفت، از مسئولیتش برکنار و محمدحسن طریقت منفرد به عنوان سرپرست وزارت بهداشت منصوب شد.
 
این در حالی است که بعد از ماجرای حیدر مصلحی وزیر اطلاعات که رئیس جمهور قصد داشت او را برکنار کند، توصیه های فراوانی شده بود که بهتر است ترکیب دولت دهم تا پایان عمر دولت تغییر نکند. اما به نظر می رسد رئیس جمهور اعتقاد دارد با انتصاب سرپرست برای وزارتخانه ای که سلامت مردم در گرو مدیریت قوی آن است، می خواهد  شرایط عبور از بحران در سلامت را فراهم کند. موضوعی که اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به هیچ وجه موافق آن نبوده و به شدت از عملکرد دکتر دستجردی حمایت و پشتیبانی کرده اند.
 
حالا باید منتظر ماند و دید که آیا سرپرست وزارت بهداشت می تواند در سه ماه پایانی سال که فرصت سرپرستی دارد، وزارت بهداشت را از بند مشکلات اعتباری و بودجه ای رها کند.
 
نکته جالب اینکه در حکم سرپرستی رئیس جمهور برای طریقت، هیچ تشکر و تقدیری از زحمات دکتر دستجردی نشده است.


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
علی عربیان
۲۰:۱۲ ۲۴ بهمن ۱۳۹۱
سلام
از زحمات تمامی شما عزیزان بینهایت سپاسگذاریم
آخرین اخبار