به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، محمد غفاری در کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگي استان، ضمن ارايه آماري از وضعيت آسيب هاي اجتماعي در استان و تحليل آن، مواردي چون موازي كاري، بخشي نگري، تضعيف نقش خانواده در تربيت فرزندان، بالا رفتن سن ازدواج، مشكلات اقتصادي و فقدان توجه اصولي به نشاط اجتماعي را از جمله تهديد هاي اين حوزه برشمرد.
وی با تاکید بر ضرورت تغيير نگاه مسوولان نسبت به جرايم و آسيب هاي اجتماعي، افزود: پیشگیری از بروز و برخورد صحیح با آسیب های اجتماعی، مستلزم بازتعریف مصادیق این آسیب ها و ریشه یابی آنها است.
معاون سیاسی، امنیتی استانداری خراسان رضوی گفت: در این میان برخورد با آسیب های کلان، اولویت و اهمیت ویژه ای دارد که با عملیاتی شدن این برنامه ها شاهد موفقیت هایی در این حوزه خواهیم بود.
غفاری اصلاح روند اجرايي صدور مجوز هاي مراكز مشاوره، تدوين الگوهاي بين بخشي براي حمايت از افراد در معرض آسيب و آسيب ديده اجتماعي، پيگيري روند اصلاح صدور مجوز سمن ها و ارزيابي مستمر دستگاه هاي مسوول در حوزه پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي را از جمله برنامه های مصوب در اين جلسه برشمرد كه براي اجراي هر يك از آن ها يك دستگاه مسوول و چند دستگاه همكار در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به مصوبه کمیسیون مبارزه با مواد مخدر استان مبنی بر پاكسازي نقاط آلوده از معتادان پر خطر، تاکید کرد: با توجه به اینکه این امر با سه هدف جمع آوری، درمان و پاکسازی صورت می پذیرد، افزايش تعداد مراكز سرپناه محلي در شهرهاي داراي اولويت، توسعه ورزش هاي همگاني و تفريحات سالم با رويكرد گسترش فرهنگ و نشاط اجتماعي و ايجاد بسترهاي مناسب براي اجراي مجازات هاي اجتماعي، جايگزين براي مجرمان از جمله موارد حایز اهمیت است.
معاون سیاسی، امنیتی استانداری خراسان رضوی همچنین برشناسايي و تشويق سمن هاي مرتبط براي ورود به حوزه كاهش آسيب هاي اجتماعي و استفاده از مددكاران و روانشناسان تاکید کرد. /ب