به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران ،محمد سعید سیف در مراسم چهاردهمین همایش صنایع دریایی گفت: ایران از لحاظ علمی در سطح منطقه رتبه اول را در حوزه دریایی دارد و تعداد مقالات علمی-پژوهشی منتشرشده در ایران دو برابر تركیه است و با سایر كشورهای منطقه فاصله زیادی دارد.
سیف ادامه دا د: بیش از 200 شركت خصوصی و دولتی در حوزههای نظامی و غیرنظامی ساخت شناور فعاليت مي کنندو فعالیت این مراكز منجر به اشتغالزایی دهها هزار نفر و اجرای پروژههای مهم كشتیسازی و فراساحلی شده است.
دبیر چهاردهمین همایش صنایع دریایی در خصوص مشكلات و مسایل این صنعت افزود: ناهماهنگیها و بیبرنامگیها در اين صنعت باعث بروز مشکلاتي در اين صنعت شده است که اميد است با برگزاري اين همایش و جلسات تخصصی، راهكارهای مناسبی برای رفع و كاهش این مشكلات ارائه شود.
وی به برگزاری دومین همایش پیشگیری و بررسی سوانح دریایی نیز اشاره کرد و هدف از آن را یافتن راهکارهای کاهش سوانح دریایی در کشور ذکر کرد.
سیف همچنین از رونمایی برخی دستاوردهای عمده دریایی کشور در جریان این رویداد اشاره کرد و گفت: هماهنگیهای تقریبی برای آباندازی کشتی جدید ساخت ایزوایکو در جریان همایش توسط رییسجمهوری نیز صورت گرفته است.
وی ادامه داد : بیش از 100 شرکت و ارگان دریایی در نمایشگاه صنایع دریایی و صنایع وابستهحضور دارند و همچنين توجه ویژه به صنایع وابسته در این نمایشگاه، در جهت شکلگیری زنجیره صنعتی در حوزه صنایع دریایی سیاستگزاری شده است تا صنایعی که کمتر برای حضور در بخش دریا انگیزه دارند؛ در این حوزه فعال شوند.
سیف گفت: برای بومیسازی فرهنگ دریایی و آشنا کردن مردم با ظرفیتهای صنایع دریایی، سه جشنواره غذاهای دریایی، عکس صنایع دریایی و مسابقات نقاشی «شهر، محیط زیست، دریا در جریان نمایشگاه صنایع دریایی و صنایع وابسته برگزار میشود.
دبیر چهاردهمین همایش صنایع دریایی همچنین با اشاره به تقدیر از پایاننامهها و مقالات برتر اعلام کرد: در این دوره، علاوه بر این برای نخستین بار به تعدادی از سازمانها و شرکتهایی که پروژههای ملی داشتهاند؛ قدردانی و تندیس سپاس تقدیم کنیم./عب