به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري رويترز، پرتاب موشك كره شمالي در ماه جاري نشان بسياري از تحليلگران غرب را به اين نتيجه رساند كه احتمالا آن كشور از فناوري توسعه يافته اي در اين مورد برخوردار است.
مقامات كره شمالي روز 12 دسامبر اعلام كردند كه موشكي را كه حامل يك ماهواره بوده در مدار زمين قرار داده اند و اظهار داشتند كه سعي در تقويت فناوري اي دارند كه از طريق آن بتوان كلاهك هاي هسته اي را بر روي موشك هاي دور برد قرار داد.
با اين حال، كره شمالي از انجام آزمايش موشكي در زمينه فناوري هسته اي پس از تحريم هاي اعمال شده از سوي سازمان ملل متحد در سال 2006 و 2009 در مورد آزمايش سلاح هاي هسته اي منع شده است. پيشتر شوراي امنيت سازمان ملل نيز اقدام كره شمالي در پرتاب موشك را محكوم كرده بود.
كره شمالي پيش از اين ادعا كرده بود كه بخش نخست موشك پرتاب شده از سوي كره شمالي به درون آب سقوط كرده است.
وزارت دفاع كره جنوبي رسما اعلام كرده بود "شواهد بدست آمده از مواد موشك اونها-3 (موشك كره شمالي) نشان مي دهند موشک هاي كره شمالي قابليت حمل كلاهك هاي 600-500 كيلوگرمي را تا مسافت بيش از 10 هزار كيلومتر دارا مي باشد."
پيش از اين آزمايشات موشكي كره شمالي با ناكامي همراه بود. فعاليت هاي موشكي و فناوري هسته اي كره شمالي سالهاست كه باعث هراس آمريكا بوده است. با اين حال كارشناسان معتقدند كه كره شمالي براي دستيابي به دانش قرار دادن كلاهك هسته اي بر موشك هاي خود سالهاي ديگري زمان نياز دارد.
عليرغم مخالفت هاي بين المللي كره شمالي به دستور "كيم جونگ اون" رهبر جوان آن كشور پرتاب موشكي خود را انجام داد.
وي روز جمعه اظهار داشت كه كره شمالي از اين پس در صدد است تا "ماهواره هاي بيشتري را به فضا بفرستد و موشك هايي با قابليت هاي بيشتر را پرتاب خواهد كرد."