به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران، مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران امروز گفت: براي ساخت اين دستگاها با توان 2000 اسب بخار ، بيش از 60 ميليون دلار هزينه مي شود .
بهمني افزود: اين سه دستگاه شامل دستگاه 71، 72 و 73 فتح مي باشد که از ميان آنها دستگاه 71 فتح از ماه گذشته وارد مدار عمليات شده و در ميدان نفتي منصوري در حال انجام عمليات حفاري است.
مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران با اشاره به اينکه دستگاه 71 فتح در حال پايان حفاري اولين چاه توصيفي است افزود: اين دستگاه با توان 2 هزار اسب بخار ضمن برخورداري از 3 دستگاه پمپ ، به سامانه هاي گرداننده فوقاني و تصفيه سيال حفاري نيز مجهز است و در رديف دستگاه هاي فوق سنگين (سوپر ريگ) بوده که تا اعماق 18 هزار فوت (بالاي 6 هزار متر) حفاري مي کند.
بهمني گفت: دستگاه 72 فتح تاکنون با 80 درصد و 73 فتح نيز با بيش از 60 درصد پيشرفت در حال ساخت هستند که پيش بيني مي شود اين 2 دستگاه تا پايان امسال وارد مدار عملياتي شوند.
وي افزود: براي دستيابي به اهداف برنامه پنجم ، افزايش شمار دستگاه هاي حفاري خشکي و دريايي خود را از 72 دستگاه به 80 دستگاه در پايان سال جاري برنامه ريزي کرديم.
شرکت ملي حفاري ايران در سال هاي اخير تجهيز و روزآمد کردن دستگاه هاي حفاري و استفاده از فناوري هاي نوين در اين عرصه را در اولويت برنامه ها قرار داده و بومي سازي 100 درصد صنعت مهم حفاري را هدف قرار داده است.
اين شرکت هم اکنون 90 درصد عمليات حفاري و خدمات فني مرتبط با آن را در مناطق نفت خيز خشکي و دريايي کشور به عهده دارد./عب