به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، به نقل از نشريه مراقبت از ديابت، محققان دانشگاه و يك فارست با انجام تحقيقات خود در گروهي از افراد مبتلا به ديابت نوع 2 دريافتند آزمون كلسيم عروق كرونر ميتواند بيماران ديابتي را كه در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به بيماريهاي بالقوه كشنده قلبي عروقي هستند تشخيص داده و همچنين افرادي را كه وقوع اين مرگ و مير در آنها كمتر است را شناسايي كند.
براساس اين گزارش محققان افزودند: ميزان مرگ و مير ناشي از بيماريهاي قلبي عروقي ميان افراد در معرض خطر تا 11 درصد بيشتر از كساني است كه در معرض خطر كمتري هستند كه در اين ميان تشخيص دقيق سطوح خطر ميتواند در ارائه درمانهاي مؤثر و ايجاد نتايج مطلوبتر به پزشكان كمك كند.
به گفته محققان بهترين راه براي تعيين پيشآگهي مرگ و مير استفاده از اسكن كلسيم كرونري در افراد است چرا كه هزينه انجام اين آزمون نسبتاً كم است و قرار گرفتن در معرض اشعههاي حاصل از آن نيز در حدود نيمي از آنچه كه يك فرد طي يك سال هنگام پيادهروي به دست ميآورد، ميباشد.
گفتني است: 2 تا 4 برابر افراد مبتلا به ديابت نوع 2 نسبت به افراد غير مبتلا در معرض خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي قرار ميگيرند و محققان اميدوارند كه انجام تحقيقات بيشتر بتواند در مورد نحوه افزودن اين آزمون به عنوان يك ابزار تشخيصي در پيشبيني وقوع مرگ و مير وابسته به بيماريهاي قلبي عروقي در بيماران مبتلا به ديابت تأثيرگذار باشد. /ع2