به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران كرمانشاه؛زمانی که
کلسترول بالا میرود خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی نیز افزایش مییابد. در
این مطلب، 8 میوه و سبزی موثر برای کاهش کلسترول را معرفی میکنیم.کلسترول بالا یکی از مشکلاتی است که این روزها خیلیها را درگیر خود کرده
است. زیادهروی در مصرف غذاهای سرخ شده، چربیهای اشباع شده، گوشتهای پر چرب،
غذاهای صنعتی و آماده، مواد لبنی پر چرب، شیرینیها، هلههولهها، سسهای مایونز و
غیره میزان کلسترول خون را بالا میبرد.
کلم
سرشار از آنتی اکسیدانهای بسیار قوی میباشد. اگر کلسترول خونتان بالاست کلم قرمز یا کلم سبز خام را به سفرههایتان بیاورید. سالادهایتان را پر از انواع کلمها بکنید. یک سالاد کلم خوشمزه با سیر، یک نوک انگشت شکر قهوهای و کمیآب پرتقال برایتان بسیار مفید است.
بلوبری یا همان قره قاط
این میوههای خوشرنگ حاوی بیشترین میزان آنتوسیانینها (آنتی اکسیدان) هستند. توجه داشته باشید که زغال اخته، تمشک و توت فرنگی نیز حاوی میزان زیادی از این آنتی اکسیدانها میباشند. این آنتی اکسیدانهای قوی با پیری سلولهای پوستی مقابله میکنند.
آووکادو و گریپفروت
آووکادو و گریپفروت سرشار از گلوتاتیون هستند. گلوتاتیونها آنتی اکسیدانهای موثری هستند که با رادیکالهای آزاد مقابله میکنند و کلسترول خونتان را پایین میآورند. حواستان باشد آووکادو یک ماده غذایی چرب است و نباید در مصرف آن زیادهروی کرد.
هویج
بتاکاروتن همان رنگدانهای است که هویج را نارنجی میکند. این رنگدانه آنتی اکسیدان بسیار قویای محسوب میشود که میتواند با کلسترول بالا مقابله کند.
انگور
زمانی که کلسترول بد خون زیاد میشود رگهای خونی نیز در معرض خطر قرار میگیرند. کرستین موجود در انگور سیاه نمیگذارد کلسترول بالای خون به رگهای خونی آسیب برساند.
پیاز
پیاز قرمز، سفید، زرد؛ از همه انواع پیازها استفاده کنید. به سالادهایتان پیاز خام اضافه کنید و از ترکیبات گوگردی مفید آن نهایت استفاده را بکنید. این ترکیبات شیمیایی خطر ابتلا به سرطان کولون و سرطان معده را کاهش میدهد. این ترکیبات همچنین فشار خون بالا را نیز کاهش میدهند.
سویا
سویا سرشار از ویتامین B، آهن و کلسیم میباشد و آنتی اکسیدانهای موجود در آن میزان کلسترول بد خون(LDL) را کاهش و میزان کلسترول خوب(HDL) را افزایش میدهد.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگی بهترین منبع لیکوپن است که با تجمع کلسترول در جدارههای رگها مقابله میکند. حواستان باشد که گوجه فرنگی پخته شده حاوی بیشترین میزان این آنتی اکسیدان است. برای جذب بیشتر این ماده بهتر است گوجه فرنگی را با میزان کمیروغن بهخصوص روغن زیتون تفت دهید./ب