رئیس مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی گفت: در نشست خصوصی با رئیس جمهور و معاون امور مجلس ریاست جمهوری، مشكلات حوزه منابع آب استان چهارمحال و بختیاری، بررسی شد.

امیرعباس سلطانی افزود: در این نشست، مشكلاتی مانند: كندی اجرای طرح های آب، چالش های آبخیزداری، بازنگری در طرح انتقال آب تونل های بهشت آباد و گلاب و واگذاری مدیریت طرح های محدود استان چهارمحال و بختیاری، به شركت آب منطقه ای بررسی شد.

وی اظهار داشت: در دیدار با رئیس جمهوری، تامین بیش از 91 درصد نیاز آب شرب از منابع آب زیر زمینی و بیش از 70 درصد نیاز آب كشاورزی، از همین منابع مطرح شد.

نماینده مردم شهرستان بروجن و رئیس مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی گفت: در این نشست اعلام شد كه رویكرد مدیریت آب استان چهارمحال و بختیاری در دوره های گذشته در استفاده بی حد و حصر از منابع آب زیر زمینی باعث شده، دشت های مهم این استان، از جمله دشت های شهركرد، بروجن - فرادنبه، سفید دشت و خانمیرزا، دشت ممنوعه بحرانی اعلام شود و سایر دشت ها نیز در لیست ممنوعه شدن قرار بگیرد.

سلطانی افزود: در پنج سال اخیر، بارندگی در استان چهارمحال و بختیاری، بین 30 تا 60 درصد كاهش داشته و این خشكسالی شدید و درازمدت، ذخایر آب های زیر زمینی را از بین برده و اگر طرح های استحصال و بهره برداری از آب های سطحی كه در سفرهای دولت به استان مصوب شده، به موقع اجرا نشود، در آینده نه چندان دور، آب مورد نیاز شهرها باید با تانكر تأمین شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در دیدار با رئیس جمهوری، وضعیت پیشرفت طرح های انتقال آب سبزه كوه، بن – بروجن، انتقال آب ونك و سامانه انتقال آب بازفت نیز بررسی و اعلام شد كه برخی از این طرح ها در ابتدای فعالیت، اجرایی است و نحوه بودجه ریزی باعث طولانی شدن آنها می شود.

سلطانی گفت: از رئیس جمهوری درخواست شد در تعیین بودجه و تخصیص آن به طرح های آبرسانی اقدام جدی صورت گیرد تا بودجه های سالانه بخش آب استان چهارمحال و بختیاری، حداقل به یكهزار میلیارد ریال افزایش یابد.

وی افزود: در این دیدار ضرورت بازنگری در اجرای طرح انتقال آب بهشت آباد و گلاب، بدلیل رعایت نشدن قوانین كشور در اجرای طرح های انتقال آب بین حوضه ای و سایر موارد غیركارشناسی این طرح ها مطرح شد.

نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: طبق گزارش مراجع رسمی مانند: سازمان بازرسی كل كشور، حفاظت محیط زیست، مركز پژوهش های مجلس، مشاور مهاب قدس و گزارش های عدیده دانشگاهی، طرح های اخیر انتقال آب بین حوضه ای در استان چهارمحال و بختیاری غیركارشناسی است.

سلطانی افزود: برغم برگزاری جلسات و توافقات با وزیران نیرو، سه خواسته بر حق این استان در مورد طرح بهشت آباد همچنان مورد بی توجهی قرار می گیرد.

وی گفت: در این نشست از رئیس جمهوری، تجدید نظر در روش انتقال آب این طرح و تخصیص سهم استان چهارمحال و بختیاری، از آب طرح بهشت آباد خواسته شد.

سلطانی، رفع مشكلات آبخیزداری و مراتع استان چهارمحال و بختیاری را از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست عنوان كرد و افزود: در سفر اول هیات دولت به استان چهارمحال و بختیاری، تخصیص 500 میلیارد ریال به طرح های آبخیزداری مصوب شد ولی این امر تاكنون كه حدود شش سال از آن می گذرد، محقق نشده است.

استان چهارمحال و بختیاری، سرشاخه دو رودخانه كارون و زاینده رود است و این در حالی است كه بخش اعظم آب مصرفی استان چهارمحال و بختیاری، در بخش های مختلف شرب، صنعت و كشاورزی از منابع زیر زمینی تامین می شود.
پروژه انتقال آب به فلات مركزی ایران موسوم به پروژه بهشت آباد استان چهارمحال و بختیاری، برای تأمین آب شرب استان های اصفهان و كرمان هم اكنون مورد انتقاد مسئولان استان چهارمحال و بختیاری است./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.