به گزارش
خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ آخرین تحقیقات نشان داده، یكی از بهترین راهها برای كاهش وزن و بهبود سلامت مصرف انواع رنگهاست(البته میوه و سبزیهای رنگی)
صبحانه فلفل بخوریدشاید برایتان جالب باشد كه بدانید قهرمانان ورزشی موقع صبحانه فلفل قرمز تند میخورند. تحقیقی كه بهتازگی در نشریه تغذیه انگلیس به چاپ رسیده نشان میدهد، كسانی كه موقع صبحانه موادغذایی تند میخورند بعد از صبحانه كمتر گرسنه شده و موقع ناهار كمتر غذا میخورند. دكتر مولوی، پزشك متخصص كاهش وزن در فلوریدا میگوید: كاپساسین تركیبی كه عامل طعم تند فلفل است باعث افزایش ترشح هورمونهای سركوبگر اشتها میشود.
دوپینگ سلامت كنیدبا افزودن چغندر به سالاد مدت زمان بیشتری میتوانید حركت كنید. محققان دریافتهاند این سبزی به دوچرخهسواران كمك میكند تا استقامت خود را تا ۱۶ درصد افزایش دهند. «استیفن بیلی» فیزیولوژیست ورزشی در دانشگاه اكستر انگلستان میگوید:
«بهنظر میرسد چغندر مقدار اكسیژن مورد استفاده حین ورزش را كاهش میدهد. نتیجه اینكه عضلات میتوانند ورزش سنگین را بهمدت طولانیتری تحمل كنند.»
دندان های سفید داشته باشیدمسواك بزنید، نخدندان بكشید و توت فرنگی بخورید. این میوه خوشمزه حاوی اسید سالسیلیك است و تا حدودی باعث روشن شدن رنگ دندانها میشود. توتفرنگی میتواند از تشكیل پلاك میكروبی (كه عامل پوسیدگی و عفونت لثههاست)جلوگیری كند و بهطور طبیعی حاوی یك ماده سفیدكننده ملایم است كه در بسیاری از محصولات تجاری مورد استفاده قرار میگیرد.
از سرطان سینه جلوگیری كنیدخانمهایی كه بهطور مرتب از انبه در رژیم غذایی خود استفاده میكنند میتوانند دربرابر صدمات ناشی از رادیكالهای آزاد مقاومتر شده و خطر ابتلا به سرطان سینه در آنها كاهش یابد. نتایج مطالعه محققان دانشگاه تگزاس نشان داده انبه حاوی انواع مختلفی از مواد پلی فنول است كه تصور میشود از رشد سلولهای سرطانی در سینه جلوگیری میكند.
متناسب شوید تا عضلاتتان هم نگیرداگر میخواهید حداكثر مقدار پتاسیم را به بدن خود برسانید؛ سراغ سیبزمینی شیرین بروید. یك سیب زمینی پخته تقریباً 30 درصد بیشتر از یك موز پتاسیم دارد. متخصصان تغذیه بر این باورند، پتاسیم برای تناسب اندام مادهای حیاتی است، زیرا امكان حركات صحیح را برای عضلات فراهم كرده و از گرفتگی عضلانی جلوگیری میكند. در عین حال این سبزی منبعی غنی از مس است كه در عضلهسازی موثر است.
مثل ادیسون فكر كنیدكدو و بهویژه دانههایش مملو از روی هستند. دانشمندان دریافتهاند، افرادی كه در كنار موادمعدنی ضروری مكملهای روی دریافت میكنند حافظه بهتری دارند. این افراد در مقایسه با افرادی كه صرفا مواد معدنی مصرف كرده بودند از عملكرد بهتری در هماهنگی میان چشم و دست برخوردار بودند. پروفسور «هارولد ساندستد»، استاد دانشگاه تگزاس میگوید:«روی برای عملكرد صحیح مغز ضروری است از جمله در كمك به ارتباطات عصبی كه باعث میشود فرد بهتر فكر كند.»
استخوان بسازیدتره فرنگی برای مقابله با پوكی استخوان بسیار مفید است زیرا مملو از ماده اینولین است. ثابت شده كه این فیبر گیاهی جذب كلسیم را تا ۳۳ درصد افزایش میدهد. توضیح اینكه بهتر است برگهای سبز آن را هم مصرف كنید.
با پوسیدگی دندان مقابله كنیدشاید برایتان جالب باشد كه بدانید پیاز به سلامت دندانها كمك میكند. دكتر مولوی میگوید:«پیاز حاوی گوگرد است كه آنتی بیوتیكی قدرتمند محسوب میشود. همچنین پیاز ماده كوئرستین دارد كه یك ماده ضدالتهاب قدرتمند است. نشان داده شده این تركیبات انواع مختلفی از باكتریها را از بین میبرد از جمله باكتریهایی كه باعث ایجاد پوسیدگی در حفره دهان میشوند.»
قلب خود را تقویت كنید
گرچه شهرت سیبزمینی بعضی جاها بد جا افتاده (كه چاقكننده است و...) اما سیب زمینی فواید بسیاری دارد از جمله اینكه انواع سفید آن (كه رنگ روشنتری دارند) برای سلامت قلب مفید هستند. دكتر كلاینر میگوید:«مقدار زیاد ویتامین ۶ B موجود در سیبزمینی مقدار اسید آمینه هوموسیستنین را تنظیم میكند كه در برابر بیماریهای قلبی اثر حفاظتی دارد.» یك سیبزمینی متوسط پخته شده ۲۰ درصد بیشتر از نیاز روزانه شما ویتامین ۶ B دارد.
انرژی خود را زیاد كنیداغلب مردم تصور میكنند، پرتقال ابرقهرمان ویتامین C است اما واقعیت این است كه فلفل دلمهای زرد تقریباً سه ونیم برابر پرتقال ویتامین C دارد. بنابر نتایج تحقیقی كه بهتازگی در دانشگاه آریزونا انجام گرفته افرادی كه از مكملهای ویتامین C استفاده میكردند بیشتر از افرادی كه دچار كمبود این ویتامین هستند چربی میسوزانند. پروفسور «كارول جانستون»، مدیر بخش تغذیه دانشگاه آریزونا میگوید:« بدن شما برای ساخت كارنیتین به ویتامین C نیاز دارد. كارنیتین در عضلات باعث تبدیل چربی به انرژی میشود.»
نفخ نكنیدآناناس میوهای است كه جلوی ایجاد یك مشكل اعصاب خردكن را میگیرد. به گفته پروفسور «جانی بودن» متخصص تغذیه، آناناس حاوی بروملین است؛ آنزیمی كه غذا را خرد كرده و كمك میكند تا غذا سریعتر در سیستم گوارشی حركت كند و احتمال نفخ و تجمع باد و یبوست در شكم را كمتر میكند.
واضحتر ببینیدیك دلیل دیگر برای لذت بردن از ذرت(بلال)؛ این ماده غذایی خوشمزه مملو از ۲ آنتی اكسیدان است به نامهای زیاگزانتین و لوتئین كه از آنها با عنوان عینكهای طبیعی یاد میكنند. زیاگزانتین و لوتئین در كنار هم جلوی تاثیرات مخرب نورهای مضر را كه به چشم آسیب میرسانند میگیرند.
نگین میشویدسبزی محبوب ملوان زبل فواید متعددی از جمله برای پوست دارد. ویتامین A موجود در اسفناج از پوست در برابر آسیبهای اشعه ماورای بنفش محافظت كرده و تكثیر جایگزین شدن سلولهای جدید بهجای سلولهای قدیمی و مرده را به شكلی مطلوب امكان پذیر میسازد. بدینترتیب پوست همواره شاداب و درخشان باقی میماند.
لاغر شویدگلابی میتوان باعث غلبه بر احساس گرسنگی شود. دانشمندان برزیلی در مطالعهای به ۲ گروه زنانی كه اضافه وزن داشتند رژیم غذایی مشابهی داده و فقط به یك گروه روزی ۳ عدد گلابی سبز دادند و به گروه دیگر همان مقدار كالری شیرینی دادند. نتیجه اینكه آنهایی كه میوه خورده بودند بیشتر لاغر شدند. گلابی حاوی مقدار زیادی آب و فیبر است و بهمدت طولانیتری فرد را سیر نگه میدارد. به علاوه قند خون را در وضعیت متعادل حفظ كرده و از پرخوری پیشگیری میكند.
سر حال شوید احساس فرسودگی میكنید؟ بهجای اینكه زانوی غم بغل بگیرید یك آووكادو بخورید. آووكادو غنی از چربی تكرشتهای غیراشباع بوده كه باعث سرحال شدن و رفع خستگی میشود. دكتر سوطان كلاینر، متخصص تغذیه میگوید: «ساختار اساسی سلولهای مغزی از چربی است. اگر به اندازه كافی غذا نخورید كج خلق، بداخلاق و افسرده خواهید شد. فقط حواستان باشد چربی سالم استفاده كنید.»