مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: احتمال بروز سرطان دهان و حنجره در مصرف‌كنندگان اين ماده بیشتر است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران  مشهد  ر، نعمت‌الله معروفی افزود: ناس یک ماده صناعی است که به اسامی مختلفی در کشور مانند پان، ناس، ناس خارجی، پان پاکستانی، پان عربی و.. . مشهور است.

وي بیان داشت: این ماده به صورت صناعی و غیر بهداشتی تهیه می‌شود که یک نوع آن پان‌پراک است که ترکیبی از تنباکو، آهک، خاکستر، ادویه‌های معطر ساخارین و اسانس‌های افزودنی غیر مجاز است و گاهی از طعم‌هایی مثل نعناع و ترکیباتی همچون سرب، کربنات منیزیم و آرسنیک نیز در آن استفاده می‌شود.

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: همچنين نیکوتین این مخدر سبب زردی دندان‌ها و پوسیدگی آنها، احتمال بیماری‌های لثه، عوارض قلبی‌عروقی و مشکلات تنفسی در بين مصرف‌كنندگان می‌شود.

معروفی اضافه کرد: ساخارین موجود در این مواد نیز ممکن است سبب ایجاد مشکلات گوارشی شود/س

برچسب ها: مصرف ، ناس ، خطر ، ابتلا ، سرطان ، دهان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.