به گزارش
خبرنگار دفاعي - امنيتي باشگاه خبرنگاران، سردار اشتریفر در همايش علمي "پدافند غير عامل در صنعت سد و نيروگاه آبي" اظهار داشت: يکي از مهمترين عوامل حفاظت از سرمايههاي ملي، موضوع تامين امنيت است؛ به گونهاي که اگر اين مهم تامين شود ميتوان در حفظ و گسترش سرمايههاي ملي به موفقيت بزرگي دست يافت.
وي با اشاره به انقلاب شکوهمند اسلامي و گذشت بيش از 30 سال از اين اتفاق مهم افزود: پس از انقلاب اسلامي، جمعيت کشور حدود 35 ميليون نفر بود که تامين برق مصرفي براي اين تعداد جمعيت از طريق نيروگاههاي فسيلي و نيروگاههاي برقآبي کشور تامين ميشد.
رئیس اداره مهندسی
ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: اما امروزه با وجود بيش از 70 ميليون نفر جمعيت در کشور که با رشد 2 برابري نسبت به ابتداي انقلاب همراه بوده، ميزان برق توليدي به بيش از 60 هزار مگاوات و ميانگين ميزان بهرهمندي هر فرد از برق مصرفي بين 4 تا 4.5 برابر بوده است.
اشتريفر با بيان اينکه امروزه بيش از 500 سد آبي در داخل کشور احداث شده است، تصريح کرد: در حالي چشماندازهاي در نظر گرفته شده براي رشد صنعت برق و آب، روندي روبه رشد داشته که رشد جمعيت از روندي نزولي برخوردار بوده است.
وي با تاکيد بر اينکه بحث تناسب در توسعه، همواره بايد مورد توجه قرار گيرد، افزود: با توجه به افزايش ميزان استفاده از آب، برق، نفت و گاز و ديگر منابع، فرآيند توسعه بايد متناسب با آنها صورت پذيرد.
رئیس اداره مهندسی ستاد کل نیروهای مسلح، لازمه توسعه هر حوزه را شناخت آسيبپذيري در آن حوزه دانست و تصريح کرد: چنانچه بدون توجه به پارامترهايي که ميتواند موجب تخريب و يا آسيبپذيري در حوزه مربوطه شود تنها به فکر گسترش در حوزه توسعه يافته باشيم، احتمال تخريب در آن قسمت افزايش خواهد يافت.
اشتريفر گفت: موضوع پدافند غير عامل، موضوعي مربوط به دانش مهندسي بوده و هيچ گونه ارتباطي به بحثهاي نظامي ندارد. پدافند غير عامل با رويکردي کاملا مهندسي، منطبق با فرهنگ کشور است.
وي با تاکيد بر اينکه دشمنان طي 32 سال گذشته همواره در صدد تهاجم و ضربه زدن به کشورمان بودهاند، افزود: کشوري که همواره در معرض انواع تهديدات نظامي، جنگي و اجتماعي قرار گرفته، لازم است تا امنيت را در سرتاسر فعاليتهاي توسعهاي خود تامين کند.
رئیس اداره مهندسی ستاد کل نیروهای مسلح، ذاتي شدن ايمني و تامين امنيت در سرمايههاي ملي را امري اجتناب ناپذير دانست و گفت: هزينههاي صرف شده و همچنين فايده راهکارهاي ارائه شده، بايد از تعادل برخوردار باشد.
وي خاطرنشان کرد: ضمن گسترش بحث توسعه از جمله توسعه برق و آب از طرف ديگر بايد اين توسعه به گونهاي باشد که در لحظه تهديدات از بروز هرگونه آسيبپذيري جلوگيري به عمل آيد.
انتهاي پيام/ش