به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، خلیل رنجبر در آیین افتتاحیه هفته پژوهش و فناوری این دانشگاه اظهار داشت: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و کاهش بودجه دستگاههای اجرایی، 2.5 میلیارد تومان رقم قابل توجهی است که از طریق عقد قرارداد تحقیقاتی با دستگاههای اجرایی استان تخصیص یافته است.
وی با بیان اینکه پیوند میان دستگاههای اجرایی و صنایع با دانشگاه در سالهای اخیر با عقد قراردادهای پژوهشی مستحکم تر شده است، خاطرنشان کرد: سازمان آب و برق خوزستان، شرکت برق منطقهای استان و شرکت ملی حفاری در سال گذشته بیشترین تعداد قرارداد طرحهای تحقیقاتی را با دانشگاه شهید چمران اهواز داشتند.
به گفته معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، بیشترین تعداد طرح پژوهشی هم اکنون در دانشکده مهندسی با 37 طرح فعال است و پس از آن، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی 22 و علوم آب 20 طرح پژوهشی با دستگاههای اجرایی استان در حال اجرا دارند.
رنجبر تعداد طرحهای تحقیقاتی مصوب در سال 90 را 79 طرح اعلام کرد و گفت: هم اکنون 157 طرح تحقیقاتی با اعتباری بالغ بر 5 میلیارد تومان در دانشگاه شهید چمران اهواز توسط دفتر ارتباط با صنعت فعال بوده و در حال اجراست.
وی در بخش دیگری از گزارش عملکرد معاونت پژوهشی در یک سال گذشته به چاپ مقالات اشاره کرد و افزود: در سال 90، یک هزار و 243 مقاله در مجلات نمایه شده در ISI ، ISC و مجلات علمی پژوهشی و ترویجی داخل کشور به چاپ رسید و یک هزار و 564 مقاله نیز در کنفرانسهای داخلی و خارجی ارائه گردید.
دبیر اجرایی ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز از نظر قراردادهای پژوهشی با دستگاهها و صنایع در میان دانشگاههای مراکز استانها به جز تهران رتبه اول را در چند سال اخیر به خود اختصاص داده و از نظر چاپ مقالات در میان دانشگاههای زیر پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جایگاه هفتم قرار دارد.
به گفته رنجبر، دانشگاه شهید چمران هم اکنون دارای هشت مرکز تحقیقاتی و پژوهشی است که تعدادی از آنها موافقت اصولی و برخی دیگر موافقت قطعی از وزارت علوم دارند و ارتباط خوبی میان این مراکز با دستگاههای اجرایی مرتبط با آنها برقرار است.
25 آذرماه در تقویم ملی به نام روز پژوهش نامگذاری شده و امسال از 25 تا 30 آذر به نام هفته پژوهش و فناوری نام نهاده شده است./س