مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران با اشاره به اینکه وقتی رطوبت هوا بالا باشد میزان اکسیژن کم می شود، گفت: در فصل سرد سال درد بیماران قلبی ، تنفسی ، رماتیسمی و مفصلی به دلیل رطوبت هوا افزایش می یابد و گرم نگه داشتن محیط و عضو آسیب دیده به بیماران مفصلی کمک زیادی می کند و افراد از انجام ورزشهای سنگین خودداری کنند.
آگاه افزود: کاهش قدرت بدنی و خستگی از عوامل و نشانه های رطوبت است و هنگامی که رطوبت هوا زیاد می شود،عرق کمتر از سطح پوست تبخیر شده و در نتیجه احساس گرما و چسبندگی می کنیم.
کارشناس اداره کل هواشناسی مازندران هم گفت: رطوبت نسبی مازندران حداقل 60 و حداکثر 95 درصد است و در مواقعی که باد گرم می وزد، رطوبت نسبی به 10 درصد هم می رسد
خانم امیری افزود:میزان بارش از غرب به شرق استان به تدریج کم شده و سالانه هزارو 300 میلیمتر بارندگی در رامسر و 500 میلیمتر در گلوگاه است و بیشتر رطوبت در شهرهای غربی و ساحلی استان مانند بابلسر به 100 درصد هم می رسد.
به گفته این کارشناس هواشناسی؛ مازندران بعد از گیلان رتبه دوم کشور را در بارندگی دارد و منطقه ای در غرب بندر انزلی که سالانه 2 هزار میلیمتر بارندگی دارد ، پرباران ترین نقطه کشور است.
دکتر رضوی پور، جراح ارتوپد نیز گفت: ماهانه 60 عمل جراحی ، تعویض و شکستگی مفاصل انجام می شود و کم آبی درد بیماران را تشدید می کند و گرم نگه داشتن محیط و عضو آسیب دیده و نوشیدن آب به مقدار کافی به بهبودی این بیماران کمک زیادی می کند.
دکتر غفاری فوق تخصص آسم و آلرژی افزود: رطوبت هوا باعث افزایش گرد و غبار و قارچ و در نتیجه آلرژی می شود و افراد از ورود به استخرها و حمام های گرم و بخار گرفته و مرطوب خودداری کنند و ورزش های سبک تا حدودی به رفع مشکلشان کمک می کند.
رکنی کارشناس ساختمان نیزگفت: برای ساخت مسکن ، معماری ، اجرا و طراحی مناسب موثر است وتوجه به درزها ، عایقها و ایزوگام کردن آنها در مسأله رطوبت مورد اهمیت است.
به گفته وی ساختمان های جدید بالاتر از سطح زمین ایجاد می شود و طبق ضوابط شهرداری ساختمان باید در منتهی الیه شمال ساخته شود.
بعضی از مردم هم از رطوبت هوا شکایت داشتند و صبح هنگام بیدار شدن کسالت و سنگینی دارند و معتقدند که با ورزش کرن کسالت آنها تا حدودی رفع می شود./س