به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلويزيوني سي ان ان، در پي کشته شدن بيست و شش تن از جمله بيست کودک در حمله مهاجمي مسلح به مدرسه سندي هوک در شهر نيوتاون ايالت کنکتيکت، مراسم عزاداري براي قربانيان در کليساهاي اين شهر برگزار مي شود.
کشتار سندي هوک بار ديگر بحث سلاح گرم و کنترل سلاح در آمريکا را جدي کرده است.
ديان فينستن سناتور دموکرات آمريکايي در پي اين حادثه تلاش دارد تا لايحه اي به کنگره براي ممنوعيت استفاده از اسلحه گرم ارائه کند.
فينستن، گفت: حق تعدادي از مردم براي استفاده از سلاح بر امنيت بقيه مردم فائق آمده است.
اين لايحه فرصتي براي مردم آمريکا است و من از تمام تلاشم براي جلب حمايت از اين لايحه استفاده خواهم کرد.
گرچه کشتار روز جمعه آمريکا احتمالا باعث جلب حمايت ها از لايحه کنترل سلاح خواهد شد،اما مخالفت هايي هم وجود خواهد داشت.
سلاح در تاريخ و فرهنگ آمريکا نقشي عظيم و قديمي دارد.
اگرچه حادثه نيوتاون ايالت کنکتيکت نتيجه اقدام جنايتکارانه يک نفر بوده است،اما فرهنگ سلاح در تاريخ آمريکا تاثيراتي ديگر هم پيش از اين داشته است.
تخمين زده مي شود در آمريکا دويست و هفتاد ميليون قبضه سلاح گرم در دست مردم وجود دارد؛ اين تعداد باعث شده تا امريکا مسلح ترين کشور جهان باشد، پس آمريکا يمن کشوري قبيله اي بدون تاريخي از حضور دولتي مرکزي در قدرت يا قوانين مدون با فاصله اي طولاني در مکان دوم قرار دارد.
بر اساس تخميني ديگر سالانه در آمريکا بيش از صد هزار نفر در هدف گلوله قرار مي گيرند که شامل خودکشي، قتل و حوادث ديگر است.
از خاطرات غرب وحشي تا ترور جان اف کندي رئيس جمهور پيشين و مارتر لوتر کينگ همه و همه نتيجه خشونت هاي سلاح گرم است.
در حقيقت قبل از اينکه آمريکا به وجود آيد درآمريکا سلاح وجود داشته است و مهاجران اوليه در برخي از ايالت ها براي دفاع از خود مجاز بودند تا از سلاح استفاده کنند. پس از اينکه دولت و کشور آمريکا تاسيس شد آمريکايي ها سلاح برداشتند تا در برابر بومي ها و حتي ارتش پادشاه خودشان استفاده کنند.
اولين قانون اساسي آمريکا به حق مردم در نگهداري سلاح تاکيد مي کند: يک گروه شبه نظامي براي تامين امنيت ايالت هاي آزاد مورد نياز است، حق مردم در حفظ و نگهداري سلاح نبايد مورد نقض قرار گيرد.
در بيش از دويست سال اين حق تضمين شد و باعث حوادثي جدي شد، اما در سال دو هزار هشت و و دو هزار و ده ميلادي دادگاه عالي آمريکا به اين مفاد قانون اساسي قدرت زيادي داد و نظارت دولت بر ايجاد محدوديت در مالکيت سلاح را کاهش داد. سازمان ملي تفنگ در آمريکا ( ان آر اي) لابي قدرتمندي بود که باعث شد کاهش قدرت و نظارت دولت بر کنترل سلاح شد.
سازماني که توسط دوستداران ميانه روي سلاح و شکارچي ها تشکيل شده بود به ناگاه به يکي از قدرتمند ترين گروه هاي سياسي در کشور تبديل شد و به نامزدهاي ورود به کنگره کمک کرد تا قانون کنترل سلاح را به دادگاه ببرند.
نروژ که هنوز در عزاي کشته شدن هفتاد و هفت نفر در حمله يک افراطي مسلح در سال دو هزار و ده است،نشان مي دهد که آمريکا در اين قضيه تنها نيست.
اما در جهان به نظر مي رسد که امريکا مکاني است که مردم عادي با سلاح باعث خشونت مي شوند.
سلاح در تاريخ و فرهنگ آمريکا وجود داشته و آمريکا همچنان مسلح خواهد ماند.