به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اينترنتي مديکال نيوز تودي ، طبق تحقيقات کيت ويلکاکس از دانشگاه کلمبيا و اندرو تي استفان از دانشگاه پيترزبورگ، عضويت در شبکه هاي اجتماعي اينترنتي ممکن است سبب شود اعضا اعتماد به نفس پيدا کنند، اما در عين حال ممکن است تاثيرات نامناسبي بر رفتار آنها بر جا بگذارد و سلامت جسمي آنها را به خطر اندازد.
اين دو محقق تصريح کردند اعضاي شبکه هاي اجتماعي براي ارائه تصويري مثبت از خود در ميان دوستان بسيار تلاش مي کنند و همين تلاش بيش از حد سبب مي شود آنها کنترل بر رفتار خود را از دست بدهند اين در حالي است که شبکه هاي اجتماعي در سرتاسر جهان افراد بسياري را به خود جلب کرده اند.
از سوي ديگر تحقيقات نشان مي دهند بسياري از افراد استفاده کننده از اين پايگاههاي اجتماعي که بزرگترين آنها فيس بوک است- فيس بوک بيش از يک ميليارد عضو فعال در جهان دارد، مدت زيادي از وقت خود را در مقابل رايانه مي گذرانند و از اين رو به جاي برنامه غذايي مناسب و سالم، به ميان وعده هاي ناسالم روي مي آورند.
به عبارتي ديگر، فعاليت بيشتر در شبکه اجتماعي مانند فيس بوک با افزايش چربيهاي شکمي همراه است، روشهاي ناسالم غذا خوردن را رواج مي دهد و سلامت جسمي فرد را به خطر مي اندازد.
همچنين طبق نظرسنجيها، افرادي که در اين شبکه هاي اجتماعي عضو مي شوند گرايش بيشتري به خريد با کارت اعتباري دارند و مي توان گفت فعاليت بيشتر در اين شبکه ها با افزايش بدهي ها همراه است.
ويلکاکس و تي استفان در ادامه تصريح کردند: داشتن کنترل فردي براي فعاليت در جامعه و کسب موقعيت اجتماعي بسيار حائز اهميت است و با توجه به امکان دسترسي آسان به اين شبکه هاي اجتماعي در سر تا سر دنيا و حتي با استفاده از گوشيهاي تلفن همراه و با در نظر گرفتن وقتي که افراد به فعاليت در اين شبکه ها مي گذرانند، تاثيرات مخرب اين شبکه ها بر کنترل فردي بسيار نگران کننده است. نتيجه اين تحقيقات در نشريه تحقيقات مصرف کننده منتشر شد.