پنجمین شعر کنگره عاشورایی شمال غرب کشور با عنوان «مویه‌های غریبانه از شام غریبان تا اربعین حسینی» در اردبیل برگزار شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / در کنگره شعر عاشورایی شمال غرب کشور که میهمانانی از سایر استان‌ها، شعرا، مداحان و هیئت‌های مذهبی حضور داشتند، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل در سالن ولایت اردبیل در خصوص برگزاری پنجمین کنگره شعر عاشورایی اظهار داشت: این برنامه ارزشی برای پنجمین بار به همت کانون فرهنگی تبلیغی مناجات،کانون مداحان و شعرای عاشورایی و آیینی اردبیل برگزار شد.

حجت‌الاسلام مهدی ستوده به حضور پرشور و شکوه جوانان و شاعران پا به سن گذاشته در این کنگره اشاره کرد و گفت: بیش از 9 ماه است که با همراهی دست‌اندرکاران تلاش می‌کنیم تا این کنگره با ظرفیتی مناسب و با محوریت شعرهایی به زبان آذری برگزار شود که در مجموع استقبال شاعران استان‌های آذری‌نشین از این کنگره مناسب بوده است.

وی با بیان اینکه 400 اثر از استان‌های شمال غرب و آذری‌نشین کشور به این کنگره ارسال شده بود، افزود: اگر اشعار زبان فارسی و عربی را نیز به این کنگره اضافه می‌کردیم قطعاً دو برابر آثار فعلی اثر شعری ناب با موضوعیت حادثه کربلا و قیام امام حسین به دبیرخانه ارسال می‌شد.

رئیس ستاد دبیرخانه کنگره شعر عاشورایی بیان داشت: این کنگره همزمان با ایام سوگواری و عزاداری حسینی و در اطاعت از منویات مقام معظم رهبری در پالایش و احصای اشعار نغز و پرمحتوا با محوریت عزاداری حسینی و ایام غریبانه اسرای کربلا برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام ستوده افزود: سعی کردیم با همراهی داوران برجسته، اشعاری را انتخاب کنیم که از مضامین عالی و روایات صحیح و متقن برخودار باشند و در این زمینه تلاش کردیم فراخوان کنگره را به اکثر استان‌های کشور ارسال کنیم.

وی با بر شمردن برخی از اهداف برگزاری این کنگره ابراز داشت: زمینه‌سازی برای شناسایی استعدادهای نهفته در ادبیات آیینی، برقراری ارتباط اهل قلم با تبلیغات مناسب، زمینه‌سازی برای تولید و تهیه منابع مورد نیاز شعرا و مداحان، فرهنگ‌سازی عزاداری اصیل و همچنین خودداری از برخی معایب و معاصی در عزاداری‌ها از جمله اهداف این کنگره است.

وی در خصوص داوری این دوره از کنگره شعر عاشورایی گفت: تمامی آثار ارسالی به دبیرخانه با پاک شدن نام شاعر و یا تخلص او با کد کامل بیش از دو ماه توسط داوران تراز اول کشور مورد بحث و بررسی و ارزیابی قرار گرفت و در نهایت از بین 400 اثر ارسالی 40 اثر به عنوان اثر برتر انتخاب شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: از این بین 10 اثر به عنوان آثار برتر، پنج اثر به عنوان اثر برگزیده و قابل تجلیل، 10 اثر به عنوان آثار قابل تقدیر و 15 اثر نیز به عنوان آثار منتخب برای چاپ در کتاب کنگره برگزیده شد تا از 10 اثر برتر به شکل ویژه تجلیل شود.

حجت الاسلام ستوده در پایان اظهار داشت: امسال در یک رسم قابل تقدیر از 10 خادم حسینی و پیر غلام بی‌نام و نشان شهر نیز تجلیل شد تا در سال‌های آینده این فرهنگ‌سازی به شکل مطلوب صورت بگیرد/س 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.