معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: توسعه الگوی کشت، راهکاری مطمئن برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار در استان است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز،ایرانیفام ، با اشاره به افزایش جمعیت، افزایش رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه در دهه‏های آتی گفت: غذای سالم با رعایت استانداردهای لازم و با اجرایی شدن الگوی بهینه کشت تولید می شود و الگوی بهینه کشت را باید در افزایش بهره وری عوامل تولید تاثیرگذار دانست .

وی با بیان اینکه شاخص های اقتصادی الگوی کشت باید به گونه ای تعیین شوند تا با انتخاب نوع محصول همراه با افزایش بهره وری از منابع موجود مانند آب وخاک، حداکثر درآمد زایی را برای کشاورزان به همراه داشته باشد افزود: استفاده علمی از نهاده های تولید در الگوی کشت، بهره برداری بهینه از منابع تولید را موجب می شود.

ایرانی فام با بیان اینکه عرضه غذا تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد اضافه نمود: بر اساس اعلام سازمان خواربار جهانی فائو، برای تامین غذای مورد نیاز جمعیت 9 میلیارد نفری جهان در سال 2050، باید تولید کنونی محصولات کشاورزی به 2برابر میزان فعلی افزایش یابد و تحقق این هدف مستلزم رفع موانعی از قبیل محدودیت زمینهای کشاورزی، کمبود آب، قیمت بالای انرژی، افت سرمایه گذاری در زمینه تحقیقات کشاورزی و افزایش ضایعات غذایی می‏باشد.

وی افزایش گرسنگی در سطح جهان را عدم وجود تعادل در رژیم غذایی روزانه افراد در جامعه دانست و افزود: تولید غذا به قیمت نابودی محیط زیست و طبیعت، در امر نیل به امنیت غذایی، بیش از هر چیز دیگری توجه ما را به اصلاح الگوی مصرف جلب می کند، اتلاف زیاد منابع آبی نیز به دلیل استفاده از روش های نادرست آبیاری کشاورزی و از جهت دیگر عدم توجه به نگهداری مناسب محصولات زراعی و باغی از مصادیق نگران کننده در این زمینه است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان با اشاره به اینکه گذر از بحران غذا و نیل به توسعه منابع طبیعی و انسانی تنها ازمسیر توجه شایسته به کشاورزی، به عنوان موتور توسعه پایدار امکان پذیر است گفت: برای این منظور، باید توانمندی هاو قابلیت های بخش کشاورزی را شناخت وبرای برطرف کردن موانع وعوامل بازدارنده توسعه تلاش کرد.

ایرانیفام با بیان اینکه اجرای الگوی کشت در سطح استان، با توجه به عزم ملی مبنی بر تحقق توسعه پایدار در بخش کشاورزی، اجرای دقیق، صحیح و هوشمند، خواهد توانست زمان دسترسی به اهداف تعریفی در بخش کشاورزی را کاهش دهد افزود: تعیین نظام کشت مبتنی بر شرایط اقلیمی، بهره برداری بهینه از منابع وعوامل تولیدمتناسب با پتانسیل های منطقه ای ومزیت اقتصادی با رعایت اصول تولید محصولات کشاورزی و ملاحظات زیست محیطی در راستای سیاست های کلان کشور و تامین امنیت غذایی، دقیق ترین تعریفی است که توسط وزارت متبوع مورد قبول واقع شده و به استانهای کشور ابلاغ شده است.

وی با اشاره به تعیین سیاستهای مورد نیاز مدیریتی در جهت اجرایی نمودن این طرح گفت: با توجه به محدودیت های منابع تولید، قوانین ومقررات موجود و در کنار آن ریسک اجرا، تعیین الگوی کشت مناسب به منظور ساماندهی تولید، یکپارچه سازی اراضی کشاورزی، پایش تغییرات و مدیریت منابع ، تدوین برنامه وسیاست تولید محصولات زراعی و باغی در شرایط عادی و بحرانی و تعیین قیمت تمام شده از مهمترین اهداف کاربردی این طرح است./س

برچسب ها: توسعه ، الگو ، کشت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.