![ترامپ: معامله با ایران و چین ممکن است](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/23/20339192_610.jpg)
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
دکتر سید افشین صفوی افزود: هفت درصدگلخانه های کشور در استان کرمانشاهاست، و در این زمینه رتبهچهاردهم کشور را دارد.و در حال حاضر 119 واحد گلخانه ای در استان کرمانشاهوجود داردکه در سطحی به مساحت 379 هزار متر مربع واقع شده اند.
وی ابراز داشت: از مجموع گلخانه های استان 16 واحد با مساحت 77 هزار مترمربع تولید گل شاخه بریده دارند و 103 واحد نیز با مساحت 302 هزار متر مربع به تولید محصولات خارج از فصل می پردازند.
گل های شاخه بریده تولیدی در گلخانه های استان؛ شامل گل رز، آنتوریوم، ژربرا، و آلترومریا است و همچنین محصولات خارج از فصل تولیدی شامل خیار، گوجه فرنگی، توت فرنگی وفلفل دلمه ای و خوراکی است.و در حال حاضر در 10 شهرستان استان کرمانشاه گلخانه وجود دارد شهرستان قصرشیرین با 46 واحد، شهرستان کرمانشاه با 34 واحد و شهرستان صحنه با دارا بودن 10 واحد بیشترین گلخانه های استان را به خود اختصاص داده اند.
وی ادامه داد: همچنین در شهرستان های کنگاور، هرسین، سنقر، اسلام آباد غرب، روانسر، سرپل ذهاب و گیلانغرب نیز گلخانه وجود دارد.
صفوی در خصوص برنامه های توسعه ای گلخانه های استان در ادامه ابراز داشت: در حال حاضر 17 پرونده تاسیس گلخانهدر استان تکمیل و جهت دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شده اند. همچنین مقدمات ایجاددو مجتمع گلخانه ای در سطح 10 و 12 هکتار انجام، تشکیل پرونده شدهو آماده دریافت تسهیلات از بانک می باشدواین استان دارای ظرفیت های بسیاری برای احداث گلخانه ها است ازجمله
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه شرایط اقلیمی مناسب، برخورداری از آب با کیفیت و کمیت مناسب، نزدیکی به مراکز تحقیقاتی دانشگاهی، دسترسی آسان به جاده و آزاد راه، نزدیکی به بازار مصرف کشور عراق برای صادرات محصولات تولیدی، وجود بازار مصرف دراستان کرمانشاه، دسترسی به پایانه های حمل و نقل وفرودگاه برای صادرات محصولات تولیدی و وجود امکانات زیربنایی مورد نیاز در استان کرمانشاه از جمله ظرفیت های استان در زمینه احداث گلخانه ها می باشد.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه سپس در مورد آخرین وضعیت واگذاری گلخانه های استان به فارغ التحصیلان بخش کشاورزی گفت: تاکنون مجتمع گلخانه ای شهید دکامی زاده شهرستان قصرشیرین به طور کامل به فارغ التحصیلان بخش کشاورزی واگذار شده که مشغول فعالیت و تولید هستندو افزایش تولید در واحد سطح، برداشت دائمی محصول در طول سال، صرفه جویی در مصرف آب، اسفاده از اراضی غیر قابل کشت با استفاده از روش های کشت بدون خاک (هیدروپونیک)،عدم وابستگی تولید محصول با فصل و امکان تطبیق زمان تولید با تقاضای بازار از جمله مزایای کشت گلخانه ای می باشند.
همچنین ارتقاء کیفیت محصول از دیگر مزایای کشت گلخانه ای می باشد از آنجایی که کنترل آفات و بیماری ها در محیط گلخانه سریعتر وراحت تر صورت می گیرد، لذا محصول بهتری از لحاظ بازار پسندی تولید می گردد.
وی در پایان گفت: یکی از راه های مبارزه با خشکسالی و از مهمترین راهکار های افزایش و بهره وری در بخش کشاورزی، استفاده از کشت های گلخانه ای می باشد و در شرایط کم آبی، گلخانه ها بالاترین میزان تولید را دارند./س