به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام؛ دکتر باقر پیش نمازی در ایلام با بیان این مطلب افزود: آیین نامه راه اندازی این مراکز، دی سال گذشته از سوی وزارت ورزش و جوانان به دولت پیشنهاد و خوشبختانه تصویب و ابلاغ شد.
وی ادامه داد: اطلاع رسانی در این زمینه بزودی انجام می شود و پس از احراز صلاحیت متقاصیان بخش خصوصی پروانه راه اندازی این مراکز برای آنها صادر خواهد شد.
پیش نمازی اظهار کرد: این مراکز در زمینه آسان سازی همسر گزینی، مشاوره اعتقادی و دینی، حقوق و تکالیف اعضای خانواده و افزایش توانمندی جوانان مشاوره های لازم را ارائه می دهد.
معاون وزیر ورزش و جوانان بیان کرد: ظرفیت های لازم در این زمینه ایجاد شده است و وزارت ورزش و جوانان برای ارائه آموزش به متقاضیان و همچنین نظارت بر فعالیت این مراکز آمادگی دارد.
وی گفت: پیش از این، مراکزی در زمینه ازدواج فعال شدند که باعث ایجاد مشکل برای مردم و طرح شکایت هایی در مراجع قضایی شد.
پیش نمازی افزود: خوشبختانه برای نخستین بار، مجلس شورای اسلامی در زمینه ساماندهی و اعتبار بخشی به این مراکز قانون گذاری کرد.
وی ادامه داد: مراکز غیرمجاز مورد اعتماد مردم نیست و اکنون با ساماندهی این مراکز جدید، مردم به مکان های استاندارد قانونی و دارای پروانه فعالیت و راه اندازی مراجعه می کنند.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: نبود شناخت کافی افراد از یکدیگر یکی از عوامل افزایش سن ازدواج بویژه در کلان شهرهاست که برای مقابله با این شناخت ناقص و ناکافی راه اندازی مرکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده یکی از مهمترین اقدام ها است.
پیش نمازی افزود: اگرچه خواستگاری از سوی مرد به حفظ کرامت و شان زن کمک می کند، اما این موضوع اصل اسلامی و دینی نیست و حفظ این سنت در کلان شهرها باعث شده است ازدواج جوانان به تاخیر بیافتد.
وی ادامه داد: در این مکان ها فضایی محرمانه و محترمانه حاکم است؛ بانوان نیز می توانند در مراجعه به این مراکز همسر همتراز خود را با کمک نیروهای شاغل در آنجا بیابند.
معاون وزیر ورزش و جوانان گفت: ظرفیت مشاوره ای این مراکز به ازدواج آگاهانه جوانان کمک می کند، ضمن این که با کاستن از سن ازدواج در زمینه کاهش آمار طلاق نیز موثر خواهد بود.
پیش نمازی افزود: افزایش سن ازدواج آسیب های متعدد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بدنبال خواهد داشت که در مواردی جبران ناپذیر است. /س