به گزارش خبرنگار باشگاه خبر نگاران سنندج ، معانی کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،با بیان این مطلب گفت: میزان بالای کلسترول بد در خون، فشارخون بالا، اضافه وزن و چاقی، از عوامل خطر بیماریهای قلبی است که البته قابل شناسایی، کنترل و درمان است.
وی اضافه کرد: چربیهای ترانس (مانند روغن جامد) کلسترول خون را افزایش میدهند. این روغنها در هنگام طبخ در اکثر رستورانها و غذاهای فوری(فست فودها) استفاده می شوند . این چربیها همچنین در محصولات لبنی، گوشت قرمز، چیپس، کیکها هم یافت می شوند.وی در ادامه با اشاره به اینکه مواد غذایی غنی از فیبر ( مانند جو دوسر، حبوبات، سیب و گلابی) می توانند به کاهش سطح کلسترول بد خون کمک کنند، گفت: روغن زیتون، مغزها و دانهها حاوی نوعی از اسیدهای چرب هستند که اگر به میزان متوسط استفاده شوند به کاهش سطح کلسترل بد خون کمک می کنند.
معانی تصریح کرد: میوهها و سبزیها حاوی ویتامینهای آنتی اکسیدان (ضد سرطان)، مواد معدنی و مواد مغذی مفیدی هستند که سبب متوقف کردن آسیب به دیواره رگها و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی می شوند./س