به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد؛ هادی شوشتری نماینده حوزه فرعی فاروج با یادآوری روز جهانی حقوق بشر به رویکرد دوگانه و متناقض سازمانهای حقوق بشری و کشورهای غربی حامی آن اشاره کرد و گفت: نظام سلطه مفهوم حقوق بشر را بر اساس منافع خود تعریف میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس،یادآور شد:در سال ۲۰۰۵ قرار بر این شد که دبیرکل سازمان ملل متحد ساختار حقوق بشری این نهاد را که ناکارآمد شده بود باز مهندسی و باز تعریف کند که بر همین اساس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل به شورای حقوق بشر ارتقا یافت.
نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: با این تغییر ساختاری، مشکل حقوق بشری در جهان حل نشد چرا که این مساله به تعریف کشورهای قدرتمند از مقوله حقوق بشر برمیگردد که از این مفهوم به عنوان اهرم سیاسی برای پیشبرد اهداف و مطامع خود در سراسر جهان استفاده میکنند.
شوشتری، گفت: سیاست استاندار دوگانه غرب و نهادهای بینالمللی وابسته به مجموعه غرب را میتوان در نوع رفتار آنها در قبال کشورهای مختلف جهان سنجید چنانکه کشورهایی که دارای حکومتهای مطلقه و دیکتاتوری هستند اما با منافع قدرتهای بزرگ همپوشانی دارند، در لیست ناقضان حقوق بشر قرار نمیگیرند.
شوشتری افزود: کشوری همچون جمهوری اسلامی ایران که حقوق بشر را بر مبنای قوانین اسلام رعایت میکند و نظام مردمسالاری دینی در آن برقرار است، به دلیل تناقض و تغایر با منافع سیاسی و بینالمللی کشورهای غربی، در لیست نقضکنندگان حقوق بشر قرار میگیرد که این امر به ناکارآمدی و ناعادلانه بودن نظام حقوق بشر در جهان انجامیده است.
وی گفت: این در حالی است که آمریکا و کشورهای غربی از بزرگترین نقضکنندگان حقوق بشر محسوب میشوند، مقوله حقوق بشر را بر اساس منافع سلطهطلبانه خود تعریف میکنند.
رئیس کمیته حقوق بشر مجلس، تاکید کرد: کشورهای اسلامی برای بازتعریف مقوله حقوق بشر، در قالب کنفرانس کشورهای اسلامی در نشست قاهره، اعلامیه حقوق بشر اسلامی را مطرح کردند که به دلیل استناد به قوانین اسلام، بسیار مترقی و پویا است و با همکاری همه کشورهای مسلمان جهان، این اعلامیه میتواند جایگزین مفهوم حقوق بشر غربی شود./س