همواره باید سعی کنیم جشنواره فيلم فجر را از بحران ها و آسيب هاي سياسي و جناحي و مقطعی دور نگه داریم.

به گزراش باشگاه خبرنگاران، علیرضا رئیسیان کارگردان سينما در آستانه برگزاري سي و يكمين جشنواره بين المللي فيلم فجر در گفتگويي با روابط عمومي اين رويداد مهم سينمايي با تاكيد بر لزوم نگاهي فراگير در برگزاری جشنواره و با اشاره به اختلافات ديدگاهي و مديريتي سینمایی ها تصريح كرد: همواره باید سعی کنیم تا جشنواره را از بحران های مقطعی دور نگه داریم چون جشنواره حاصل کار همه هنرمندان سینما است و بسیار مهم است که از آسیب های سیاسی و جناحی دور نگه داشته شود و اگر این کار انجام شود همه دوست دارند فیلمشان در جشنواره شرکت داده و مطرح شود و این خاصیت را جشنواره فیلم فجر با همه کاستی ها همچنان حمل می کند و این خواسته جدی است.
وي افزود: مهمترین  رویداد داخلی سینمای ایران جشنواره فجر است. جشنواره فیلم فجر تنها محل ارزیابی جامع برای تولیدات سينمايي می باشد. در طول سال ارزیابی ها مقطعی و سیال است اما در جشنواره فجر این ارزیابی یکباره و یک جا صورت گیرد كه بايد اما منصفانه باشد.
اين كارگردان سينماي ايران با اشاره به شرايط فعلي سينماي كشور گفت: ايجاد فضاي رقابت سالم بين فيلمسازان، گسترش سطح آگاهي و دانش در مخاطبين و حفظ و ارتقاي وضع موجود سينما بايد از مهم ترين كاركردها و اولويت هاي جشنواره فيلم فجر باشد.
وي ادامه داد: مهمترین نکته در هرجشنواره ای بحث داوری می باشد چون در این صورت رقابت ها را سالم نگه می دارد.
رئيسيان با اشاره به لزوم همدلی اهالی خانواده سینما و نقش جشنواره در اين زمينه عنوان كرد: همه دوست دارند در این جشنواره حضور داشته باشد و خود این موضوع زمینه همگرایی را بوجود می آورد اما اینکه چگونه این اتفاق را سازمان دهی کنیم و با چه انگیزه ای به نفع سینما از آن بهره برداری کینم اهمیت دارد. جشنواره جایی است که هر سال همه گرد هم می آیند و بزرگ ترين گردهمايي سالانه سينماي ايران است.
وي با بيان اينكه بخش بین الملل و نمایش فیلم های خارجي در اين رويداد سينمايي مهم است خاطر نشان ساخت: باید توجه داشت جشنواره ما به معنای واقعي کلمه بین المللی نیست؛ تنها محلی است برای دیدن فیلم هایی که در جاهای دیگری هم مطرح شده است و همیشه هم همین حسن را داشته و الا بخش بین الملل جشنواره ما تعارف است یعنی ما نمی توانیم حتی ضوابط بخش بین الملل را به دلیل قوانین، محدودیت ها و عرف رعایت کنیم. به
اين كارگردان سينما معتقد است بازار فیلم فجر در این دو دهه در حد شوخی بوده است و در هیچ جای دنیا به چنین دکانی عنوان بازار نمی دهند. دکان هایی بود که خریدار نداشت و تنها مقداری از پول جشنواره حرام می شد و مهمانان درجه چندم از کشورهای دیگر دعوت می شدند و حاصلی هم  در برنداشت.
وي اضافه كرد: هیچ گاه آمار درست و دقیقی از این بازار بیرون نیامد تا اطلاع رسانی شود و اعلام شود خروجی آن چه بوده است. امسال نمی دانم برای این بخش چه ایده ای در نظر گرفته شده است اما سال گذشته بازار خرید بیشتر از فروش بوده است.
رئيسيان در خصوص بخش سينما حقيقت كه از سال گذشته به ساختار جشنواره فيلم فجر اضافه شدعنوان كرد: اگر بخواهند بخش مستند را در این جشنواره شرکت دهند دیگر لزومی به برگزاری جشنواره شفیع آقامحمدیان" سينما حقيقت" نیست چون آنقدر محصولات متنوع در کشور نداریم که بخواهیم در سال برای این بخش جشنواره هاي متعدد برپا کنیم؛ خودمان تولید می کنیم و خودمان هم مصرف می کنیم. اگرجشنواره فجر اهمیت دارد باید در فکر تقویت بخش های خود جشنواره باشیم.
وي با بيان اينكه سینما ترکیبی از چند عامل "اسامی بزرگ"، "نگاه های تازه برای فیلمسازی" و"نوع برگزاری جشنواره و استقلال سطح داوری" که مهمترین بخش جشنواره است يادآور شد: سال گذشته تنها سالی بود که اعتراض ها نسبت به داوری بسیار کم شده بود و دلیل اصلی اش این بود که تنوع نگاه در سطح خوبی از داوری اتفاق افتاد.
عليرضا رئيسيان معتقد است جشنواره فيلم فجر باید محلی باشد برای دیدن کارهای بدیع، نو و تازه.
شايان ذكر است سازمان سینمایی کشور، مقارن با سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، سی و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر را در قالب مسابقه سینمای ایران و جهان از تاریخ 12 لغایت 22 بهمن ماه 1391 به دبيري محمدرضا عباسيان برگزار می‏نماید./ي2
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار