دستگاه " کروماتوگرافی گازی- اسپکترومترتحرک یونی با منبع یونیزاسیون تخلیه کرونا " با طراحی کاملاً نوین به ابتکار عضو هیأت علمی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی وساخته شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اصفهان دکتر محمد تقی جعفری عضو هیأت علمی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان این دستگاه را برای آنالیز همزمان گونه های مختلف شیمیایی ونمونه های بیولوژیکی و صنعتی طراحی، ساخته وبه مرحله بهره برداری رسانده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به ویژگی های منحصربفرد دستگاه ساخته شده گفت: دستگاه "کروماتوگرافی گازی- اسپکترومترتحرک یونی با منبع یونیزاسیون تخلیه کرونا " ساخته شده در دانشگاه صنعتی اصفهان از حساسیت بیشترودامنه خطی وسیع تر غلظت نسبت به نمونه های مشابه خارجی برخوردار است و برای شناسایی ترکیبات چندین ماده در مجاور هم استفاده می شود.

جعفری با بیان این که این دستگاه از ترکیب دو دستگاه کروماتوگرافی گازی(GC) و اسپکترومترتحرک یونی (IMS) ساخته شده است تصریح کرد: با توجه به قابلیت های منحصربفرد این دستگاه، نشریه آمریکایی Analytical Chemistry بعنوان مجله انجمن شیمی آمریکا و از مهمترین نشریات علمی دنیا دررشته شیمی در تازه ترین شماره خود طی مقاله ای باعنوان”Spectrometry Gas Chromatography-Corona Discharge-Ion Mobility” به تشریح ساخت این دستگاه به دست پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان پرداخته است.

رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی اصفهان در ادامه افزود: دستگاه "کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتر تحرک یونی با منبع یونیزاسیون تخلیه کرونا " به دنبال اعمال تحریم ها از سوی کشورهای غربی با هزینه ای معادل حدود یک چهارم مبلغ خرید نمونه های خارجی ساخته شده و قریب به یک میلیارد ریال صرفه جویی ارزی به همراه داشته است.

گفتنی است: دستگاه " کروماتوگرافی گازی- اسپکترومترتحرک یونی با منبع یونیزاسیون تخلیه کرونا " به شماره 65380 در اداره کل ثبت اختراعات و مالکیت صنعتی به ثبت رسیده و هم اینک نیز در دانشگاه صنعتی اصفهان مورد بهره برداری قرار گرفته است./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.