نوروزی با اشاره به اینکه بیشترین درصد مبتلایان به بیماری كلیه را بیماریهای زمینه ای دیابت و فشارخون و افراد سیگاری تشكیل می دهند،افزود:مابقی آسیب های كلیه از ناحیه سنگهای كلیوی، عفونت های درمان نشده و بیماریهای ژنتیكی است.
وی با اشاره به اینکه جامعه در معرض افزایش 20درصدی بیماری كلیه است،ادامه داد:ازهر پنج ایرانی یك نفرمبتلا به بیماری كلیوی و ازعلایم آن بی خبر است.
جراح و متخصص بیماریهای كلیوی یادآورشد: در استان زنجان باتوجه به فعالیت گسترده و موثر انجمن بیماران كلیوی باهمكاری دانشگاه علوم پزشكی برای پیشگیری و خروج سالانه حدود 35بیمار واجد شرایط دیالیز با پیوند كلیه و تشكیل پرونده برای 275بیمار كلیوی،تاثیر مطلوبی بر جلوگیری از افزایش بیماری در سطح استان داشته است.
نوروزی با اشاره به ساخت اولین مجتمع تخصصی ' آموزشی و پیشگیری و تحقیقاتی' برای بیماریهای كلیه و بیماری زمینه ای دیابت و فشارخون و سایر بیماریهای خاص،خاطر نشان کرد: با احداث این مجتمع بستر مناسبی برای دسترسی سریع و موثر در راستای نهادینه كردن فرهنگ پیشگیری در جامعه و رسیدن به چشم اندازی روشن و امیدبخش در توسعه پایدار سلامتی و كاستن هزینه های سنگین درمانی و تجهیزاتی و آلام اجتماعی این بیماری در جامعه ایجاد می شود./س