به گزارش حوزه سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، آيت الله اراکي گفت: با تأسيس جمهوري اسلامي، کار احياي هويت اسلامي از مرحله تئوري پردازي به مرحلهي عمل رسيده و اکنون در مرحله اي هستيم که هويت اسلامي بار ديگر احيا شده است.
آيت الله اراکي دبير کل مجمع عصر روز گذشته در دومين کنگرهي جهاني کارگزاران مسلمان روابط عمومي که با پيام رئيس جمهور افتتاح شد ارتباطات اسلامي را يکي از بنياديترين عوامل اثرگذار در احياي هويت اسلامي دانست و بر نقش ارتباطات اسلامي در صيانت از هويت اسلامي تأکيد کرد.
آيت الله اراکي با اشاره به نقش ارتباطات اسلامي بينالمللي در شکلگيري صيانت از هويت اسلامي ابراز داشت: توانايي و اقتدار جامعه و قدرت رويارويي در چالشها و مشکلات به ميزان استواري هويت آن جامعه بستگي دارد.
وي پس از تبيين چگونگي شکلگيري هويت يک جامعه گفت: خاستگاه اصلي کنشهاي اجتماعي، هويت آن جامعه است و منظومهي به هم پيوسته ي معروفها و منکرهاي مورد پذيرش هر جامعه، اندام دروني يا همان هويت اجتماعي آن جامعه را شکل ميدهد.
دبيرکل مجمع در تبيين هويت جامعهي اسلامي عنوان داشت:اساس و بنياد هويت جامعهي اسلامي در مرحلهي تئوري به وسيلهي قرآن کريم و در مقام تفسير و تبيين توسط پيامبر(ص) و اهل بيت(ع) تبيين شده است و از همين رو وجود حضرت رسول(ص) محور وحدت جامعهي اسلامي است.
آيت الله اراکي پس از اشاره به آياتي از قرآن کريم دربارهي هويت جامعهي اسلامي به بحث ارتباطات بينالمللي اسلامي پرداخت و گفت: اين موضوع در سه محور نقل و انتقالات معلومات، رابطهي همکاري تعاون و وحدت در ارتباطات اجتماعي قابل بررسي است و مبنا در نقل و انتقالات معلومات، راستي، در رابطهي همکاري و تعاون، نيکي و فضيلت و مبناي ارتباطات اسلامي، يکساني هويتهاي ارزشي است.
وي با بيان اينکه جهان امروز شاهد نبرد هويت است، عنوان کرد: بدون شک بزرگترين چالش جهان معاصر، نبرد هويتهاست که در جنگ فرهنگها نمودار شده است و جهان امروز شاهد گستردهترين نبردهاي نرم اجتماعي است.
آيت الله اراکي با اشاره به اينکه جنگ سرد يا نرم، جنگ بين فرهنگهاست گفت: ملتهاي متخاصم، هر يک سعي دارد تا در اين جنگهاي نامرئي بر هويت کشورهاي مقابل پيروز شود.
وي با بيان اينکه اين نوع جنگ مختص عصر حاضر است، گفت: اين نوع جنگ در تاريخ وجود نداشته است و علت اصلي و عمدهي جنگ هويت و فرهنگ در عصر حاضر گوهر تهاجم پيشهي خصومتگرا و ديگر برانداز فرهنگ ماديگراي غرب است.
دبير کل مجمع تأکيد کرد:با توجه به چنين شرايطي برزگترين وظيفهي بزرگان،علما و مسئولين تلاش در جهت صيانت از هويت اسلامي است.
وي اظهار داشت:نهضت بيداري امت اسلامي در حقيقت از حدود يک قرن پيش آغاز شدکه هدف آن احياي هويت منزوي اسلامي بود اين بازگشت به هويت اگرچه دير آغاز شد اما در مسير پيشرفت و تکامل قرار گرفت تا آنجا که با رهبري احياگر هويت اسلامي حضرت امام خميني (قدس) به اوج خود رسيد و سرانجام به پيروزي انقلاب و تأسيس جمهوري اسلامي ايران منتهي گشت.
آيت الله اراکي عنوان کرد: با تأسيس جمهوري اسلامي کار احياي هويت اسلامي از مرحلهي تئوري پردازي به مرحلهي عمل رسيد و اکنون در مرحلهاي هستيم که هويت اسلامي بار ديگر احيا شده است و پيروزي هاي بيسابقهي مقاومت اسلامي در لبنان،غزه،تونس،مصر و.... نشانههايي از ظهور هويت اسلامي در ساير جوامع اسلامي در قالب بيداري اسلامي است.
وي به ضرورت هوشياري در جريان احياي هويت اسلامي از انحراف تأکيد کرد و گفت: يکي از بنيادي ترين عوامل اثرگذار در احياي هويت اسلامي ارتباطات اسلامي است که با فعاليت در نقل و انتقالات معلومات از يک سو و جهت دهي صحيح به خيزش هاي اجتماعي نشأت گرفته از حيات مجدد هويت اسلامي در تضمين سلامت اين خيزشها نقش ايفا کند و مانع نفوذ جريانهاي وابسته به دشمنان اسلام در کالبد جامعهي اسلامي نوين شود.
دبيرکل مجمع در پايان ضمن تأکيد بر نقش ارتباطات در صيانت از هويت اسلامي خاطر نشان کرد: مقصود از ضيانت ايجاد سپرهاي حمايتي از يک سو و تقويت نيروي دفاع تهاجمي دربرابر دشمنان فرهنگي از سوي ديگر است.
انتهاي پيام/