به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران سنندج، جعفری گفت: امیدواریم در راستای حفظ نژاد اصیل ایرانی اسب کُرد با اقداماتی از جمله حمایت های جدی تر، حمایت از پرورش دهندگان اسب و ارائه تسهیلات کم بهره به پرورش دهندگان اسب کارهای اساسی در استان انجام شود.
وی افزود: در حال حاضر با تامین تسهیلات کم بهره برای ایجاد واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی تکثیر و پرورش اسب اصیل کُرد در کردستان گام های موثری برداشته شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان به تهیه طرح تحقیقاتی تعیین ژنوتیپ اسب اصیل کُرد با استفاده از مارکرهای ژنتیکی با همکاری دانشگاه کردستان اشاره کرد و گفت: پروانه بهره برداری از چهار واحد نیمه صنعتی تکثیر و پرورش اسب کُرد در شهرستان های بیجار، سقز، دیواندره و سنندج صادر شده است.
جعفری اضافه کرد: همکاری در برگزاری مسابقه های استقامت فوق سنگین کشوری در مسافت های 60، 90، 120 و 140 کیلومتر در سال های 89، 90 و 91 از دیگر اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای حفظ نژاد اسب اصیل کرد است.
وی خاطرنشان کرد: صدور پروانه بهره برداری دو واحد صنعتی تکثیر و پرورش اسب در شهرستان سنندج، صدور پروانه بهره برداری یک واحد ایستگاه کشش اسب اصیل کُرد در شهرستان سنندج، تشکیل تعاونی اسبداران در شهرستان سنندج، بیجار و قروه،شناسایی تعداد 90 راس از اسب های اصیل استان توسط کمیته فنی و گرفتن موافقت نامه طرح حفظ و بهبود اصلاح ژنتیک دامی از محل تملک استانی از جمله مهم ترین فعالیت های معاونت بهبود تولیدات دامی استان کردستان در خصوص پورش اسب است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پایان یادآور شد: امیدواریم با اقدامات یاد شده بتوانیم در راستای جلوگیری از خطر انقراض اسب کُرد در استان گام های موثری برداریم./س