به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز یزد/
ˈعلی اکبر کمالیˈ با تاکید بر منع مصرف چیپس در کودکان و بزرگسالان افزود:
مصرف نمک به منظور خوشمزه شدن چیپس به مقادیر زیاد، سبب آسیب به کلیهها،
تغییر ذائقه افراد به شورخواری، تجمع آب در بدن و در نتیجه تورم بافتها و
افزایش فشار خون و زمینه ساز سکتههای قلبی و مغزی میشود.
وی اظهار
داشت: با توجه به اینکه در کشور ما مصرف برخی از تنقلات غیرضروری و مضر
همچون چیپس و پفک توسط مردم بویژه کودکان رواج یافته است، برشمردن معایب
اینگونه محصولات منجر به آگاهی بیشتر مصرفکنندگان هنگام انتخاب مواد غذایی
و تنقلی خواهد شد.
کمالی با بیان اینکه استفاده از روغن با ترانس
بالا در تهیه چیپس منجر به افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماریهای
قلبی عروقی میشود ادامه داد: همچنین استفاده از روغنهایی که چندین بار
برای سرخ کردن استفاده میشوند و غالبا بوی روغن سوخته و رنگ کدر و مات به
محصول میدهند، از جمله خطرناکترین مواردی است که میتواند منجر به مسموم و
سرطانزا شدن محصول خصوصا چیپس شود.
وی تصریح کرد: گرما دیدن شدید
محصول طی فرآیند سرخ شدن منجر به ایجاد رادیکالهای آزاد پراکسید میشود،
این مواد زیانی شبیه به مواد شیمیایی موجود در دود سیگار دارند و سبب
ابتلای افراد به سرطان ریه، سینه و مثانه میشود.
این کارشناس صنایع
غذایی خاطرنشان کرد: در حین سرخ کردن سیبزمینی ماده قندی آن با آلبومین
ترکیب شده و سمی به نام آکریل آمید تولید میکند، که این ترکیب فقط در چیپس
سیبزمینی یافت میشود آکریل آمید سبب تضعیف سیستم ایمنی، افزایش
بیماریهای عفونی، سرطان، ناباروری، سقط جنین، تغییر در رفتارهای جنسی،
تحریک و قرمزی پوست و چشمها میشود.
وی تصریح کرد: گاها در چیپس
سیبزمینی معمولا لکههای سبزی مشاهده میشود که مربوط به ماده سمی سولانین
است و مصرف آن باعث ایجاد بیماریهای گوارشی و عصبی میشود.
کمالی
اضافه کرد: چیپس به دلیل کالری بالای روغن آن منجر به سیری کاذب میشود و
میل افراد را به مصرف غذاهای مغذی کاهش میدهد در نتیجه مصرفکننده به
بیماریهایی نظیر کمخونی، کوتاهی قد، پوکی استخوان و ریزش و تضعیف مو پس
از مصرف مداوم این فرآورده دچار میشود.
این کارشناس صنایع غذایی گفت: همه افراد از مصرف زیاد چیپس در یک زمان و یا به صورت مداوم و طولانیمدت جدا خودداری کنند./س