وی به بحث مقاومت های آنتی بیوتیکی اشاره و عنوان کرد: در سال های اخیر روز به روز آنتی بیوتیک های نسل جدیدی وارد بازار دارویی می شوند چرا که بدن افراد نسبت به آنتی بیوتیک های قدیمی مقاوم شده و باعث ساخت آنتی بیوتیک های جدیدی شده و اين هزینه های زیادی را به بخش درمان وارد كرده است.
وی ادامه داد: در سال 89 ، 29 میلیارد عدد دارو در کشور مصرف شده که بیش از 2 میلیارد عدد آن مربوط به آنتی بیوتیک ها بوده یعنی چیزی حدود 10 درصد داروهای مصرفی مربوط به آنتی بیوتیک ها بوده که هزینه ی آن 5 هزار و 400 میلیارد ریال برآورد شده است.
همچنین در سال 90 بیش از سی میلیارد عدد دارو مصرف شده که حدود سه میلیارد عدد آن مصرف آنتی بیوتیک بوده و هزینه ای حدود شش هزار و 500 میلیارد ریال را به خود اختصاص داده است.
شیبانی با بیان اینکه در طول یک سال گذشته نسبت به سال های قبل آنتی بیوتیک های نسل جدید را وارد سیستم درمانی کرده ایم اظهار داشت: کشور ما به اندازه کل اروپا آنتی بیوتیک مصرف می کند که پر مصرف ترین آنتی بیوتیک هم سفتیریاکسون است.
باید توجه داشت که در همین هفت ماهه سال 91 تا به حال 9/1 میلیارد عدد آنتی بیوتیک در کشور مصرف شده که پیش بینی می شود که تا پایان سال یک رشد 20 درصدی نسبت به سال گذشته خواهیم داشت.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه در طی هفت ماه اخیر 4 هزار و 200 میلیارد ریال صرف هزینه آنتی بیوتیک ها شده خاطر نشان کرد: اگر کنترل عفونت ها به خوبی انجام نشود ما باید هزینه های زیادی را در این راه صرف کنیم.
وی یاد آور شد: ما سعی کرده ایم تسهیلاتی را برای تولید مواد گند زدا و ضد عفونی در اختیار تولید کنندگان این دو مواد قرار دهیم تا این مواد ضد عفونی کننده هم در اختیار مردم و هم در اختیار بیمارستان ها قرار گیرد تا بتوانیم با عفونت ها در کشور کنترل کنیم و میزان ابتلا به آن را کاهش دهیم./ع2