استاندار خراسان رضوي گفت: بايد فضا براي قاچاقچيان كالا و ارز ناامن شود و با اعمال دقيق قوانين و متناسب سازي مجازات ها ريسك اين كار را براي آنان بالا ببريم.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، محمد حسين فروزان مهر در جلسه كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوي اظهار داشت: به فرموده مقام معظم رهبري، جنس قاچاق از مبادي ورودي تا محل عرضه آن در بازار، بايد آماج اقدامات گوناگون مبارزه قرار گيرد.

وي افزود: اگر نتوانيم با قاچاق كالا و ارز در بازار مقابله و آن را كنترل نماييم، تمامي سياست هاي بازرگاني و تنظيم بازار ناكارآمد خواهد شد.

استاندار خراسان رضوي گفت: بالا بودن نرخ بيكاري در مناطق مرزي يكي از عمده ترين عواملي است كه باعث روي آوردن به قاچاق كالا مي شود و بروز مشكلاتي همچون ايجاد زمينه هاي پول شويي و ورود منابع حاصل از اقتصاد زير زميني را به دنبال دارد.

فروزان مهر خاطر نشان كرد: پايين بودن هزينه ريسك قاچاق كالا و ارز، حاشيه سود بالا، بالا بودن نرخ و تعداد طبقات تعرفه هاي بازرگاني در مقايسه با ساير كشورها، عدم شفافيت در برخي از قوانين و را ه هاي فرار از اعمال قانون در زمينه مبارزه با قاچاق كالا و عدم تعريف جامع از قاچاق كالا و برخي ابهامات در تغيير قوانين از ديگر مواردي است كه باعث شده قاچاقچيان كالا و ارز، مبادرت به اين امر نمايند.

رييس كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوي اظهار داشت: منطقي كردن تعرفه ها، حقوق گمركي و سود بازرگاني، نهادينه كردن تجارت رسمي، افزايش هزينه هاي ريسك تجارت غير رسمي از طريق برخوردهاي انتظامي و قضايي، واقعي كردن قيمت ها و تغيير روش پرداخت يارانه هاي گمركي از جمله راهبردهايي است كه كاهش قاچاق كالا را به دنبال خواهد داشت.

استاندار خراسان رضوي افزود: نظارت مستمر بر فعاليت بازارچه­هاي مرزي، تسريع در بررسي پرونده هاي قاچاق كالا و ارز، حذف برخي انحصارات و شناسايي باندهاي اصلي قاچاق از ديگر راهبردهايي است كه بايد به منظور كاهش قاچاق كالا و ارز عملياتي شود.

رييس كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوي در ادامه گفت: قاچاق كالا علاوه بر تاثير مخرب بر اقتصاد باعث كاهش انگيزه كار و تلاش شده، برتوليد داخلي تاثير مستقيم و در حوزه هاي اجتماعي و فرهنگي نيز، آثار زيان باري را به دنبال دارد.

استاندار خراسان رضوي تهاجم به ارزش هاي مورد قبول جامعه، تغير الگوي مصرف، تأثير بر سبك زندگي و تغيير آن و تشديد شكاف طبقاتي را از جمله آثار منفي قاچاق كالا در حوزه هاي فرهنگي و اجتماعي برشمرد.

فروزان مهر با اشاره به برخي از مواد قانون برنامه پنجم توسعه خاطر نشان كرد: ارتقاء و تقويت اقتصاد و معيشت مرزنشينيان علاوه بر ايجاد امنيت پايدار در مناطق مرزي، عاملي مهم و بازدارنده براي قاچاق كالا و ارز به شمار مي رود.

وي ضمن تأكيد بر استقرار صنايع در مناطق مرزي خواستار شكل گيري تعاوني هاي مرز نشينان و تقويت و حمايت تعاوني هاي موجود در اين مناطق شد.

گفتني است كميته هاي اطلاعات و عمليات، پيشگيري و ساماندهي اقتصادي و فرهنگي نيز در اين جلسه گزارشي از آخرين اقدامات صورت گرفته ارايه نمودند./س


برچسب ها: استاندار ، خراسان ، رضوی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.