آنهایی که به هر دلیل دچار ریفلاکس معده هستند، می‌دانند جریان از چه قرار است. اتفاق ناخوشایندی که با خوردن کمی ‌غذا برای مدتی کنترل شده اما کمی ‌بعد دوباره باز می‌گردد. افراد مبتلا به ریفلاکس این اتفاق را با جمله‌هایی مانند «غبارگرفتگی گلو»‌، «سوزش سردل»، «جوشیدن گلو» و... توصیف می‌کنند

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  آنهایی که به هر دلیل دچار ریفلاکس معده هستند، می‌دانند جریان از چه قرار است. اتفاق ناخوشایندی که با خوردن کمی ‌غذا برای مدتی کنترل شده اما کمی ‌بعد دوباره باز می‌گردد. افراد مبتلا به ریفلاکس  این اتفاق را با جمله‌هایی مانند «غبارگرفتگی گلو»‌، «سوزش سردل»، «جوشیدن گلو» و... توصیف می‌کنند. از شاخص‌ترین دلایل بروز مشکل ریفلاکس معده می‌توان به مواردی به  این شرح اشاره کرد:
 
 شیرین‌ها:

نمونه بارز آن، خوراکی‌های شیرین مانند همین شیرینی‌ها است. این مساله درباره شیرینی‌های چرب از حساسیت بیشتری برخوردار است. از‌ این نوع شیرینی‌ها می‌توان به انواع سوهان، قطاب، باقلوا، حلوا شکری، نان پنجره‌ای، شیرینی‌های حاوی چربی بالا خامه‌ای و... اشاره کرد.
 
 چرب‌ها :

 یکی از علت‌های بروز ریفلاکس معده، خوردن غذاهای چرب است.‌ این تنها به خوردن غذاهایی که به طور واضح روغن چکان! هستند‌، محدود نمی‌شود. خوردن شیرینی‌های تهیه شده با روغن زیاد یا روغن جامد، انواع غذاهای حاضری، غذاهای خانگی با چربی زیاد و... همگی باعث بروز ریفلاکس می‌شوند. چون معده برای هضم این خوراکی‌ها اسید بیشتری از خود ترشح می‌کند.
 
تند‌ها :

 این خوراکی‌ها نیز باعث تحریک ترشح اسید معده و بروز ریفلاکس می‌شود.  در این میان می‌توان به انواع سس‌های تند، غذاهای حاضری تند، ادویه‌دار و... اشاره کرد. به این فهرست انواع شور، ترشی‌، خیارشور و... را هم اضافه کنید.
 
 کافئینی‌ها:

وقتی روزتان را با خوردن یک لیوان چای یا قهوه شروع کرده و در طول روز هم حداقل دو تا فنجان چای یا قهوه نوش‌جان می‌کنید، انتظار دارید معده‌تان صحیح و سلامت بماند؟ نوشیدن بیش از حد مایعات به ویژه آنهایی که حاوی کافئین هستند، باعث بروز ریفلاکس می‌شود.  
 
آبکی‌ها :

خوردن این خوراکی‌ها هم می‌تواند زمینه‌ساز بروز ریفلاکس و یا تشدید علائم شود. به ویژه اگر این خوراکی‌ها در حالتی خورده شود که معده خالی است و بعد از آن نیز آب یا نوشیدنی دیگری خورده شود. ‌ایجاد حالت آبکی در معده باعث افزایش ترشح اسید معده می‌شود.
 
جوش‌شیرین‌دارها :

اگر اهل خریدن شیرینی از شیرینی‌فروشی خاصی هستید و بعد از خوردن آن دچار مشکلی نمی‌شوید، این مربوط به ترکیبات مورد استفاده برای تهیه شیرینی در آن شیرینی‌فروشی خاص است. به احتمال زیاد، شیرینی‌فروشی مورد نظر برای پف کردن انواع  نان و شیرینی‌ها و یا ور آمدن خمیر آنها، از «جوش شیرین» استفاده نمی‌کند. بنابراین  شیرینی را  از شیرینی‌فروشی‌های مطمئن بخرید.
 
 نوع لباس:

این لباس‌های تنگ و باریک و‌... که می‌پوشیم، باعث فشار آمدن به دستگاه گوارش به ویژه معده شده، باعث بروز ریفلاکس می‌شود. این حالت با کمی ‌خوردن غذا تشدید می‌شود.
 
 چربی‌های موضعی:

 یکی از مهم‌ترین نوع چربی‌های موضعی که می‌تواند باعث بروز ریفلاکس به طور غیرمستقیم شود، تجمع چربی در ناحیه شکم و کمر است. شکم بزرگ باعث فشار آمدن به معده می‌شود.
 
 استرس و اضطراب :

مثلا برای اینکه به موقع در منزل اقوام حاضر شوید و استرس هم نداشته باشید کمی‌ زودتر از خانه بیرون بروید. این مساله باعث جلوگیری از اضطراب و استرس شده، خطر بروز ریفلاکس را کاهش می‌دهد.
برچسب ها: معده ، ترشی ، باشگاه ، شبانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار