به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران اصفهان، مهرداد جزایری با اشاره به اينكه اين بيماري معمولاً تا زمان شکستگی، علامت هشدار دهنده ای ندارد، افزود: پوكي استخوان در تعداد کمی از افراد در زمان مناسب تشخیص داده شده و درمان می شود از این رو پیشگیری، تشخیص زود هنگام و درمان موثر اين ”بیماری خاموش" و یا ”بیماری بیسر و صدا" از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
به گفته وي، در مراحل اولیهی بروز پوکی استخوان، علائم آن به ندرت ظاهر میشود، که این ظاهر نشدن علائم تشخیص بیماری را دشوار میکند.
وي تصريح كرد: دریافت کلسیم و ویتامین D کافی بطور مثال مصرف 2 الي 3 ليوان شير يا ماست كم چرب روزانه، داشتن فعالیت فیزیکی مداوم و متعادل مثلاً حداقل 30 دقیقه پیادهروی در روز و مصرف نکردن دخانیات از جمله راههاي پيشگيري اين بيماري است.
وي بهترین منبع کلسیم و پروتئین را شیر، پنیر، ماست و غذاهای دریایی به ویژه ماهی عنوان كرد.
وي با اشاره به اينكه کاهش وزن مانع از تخریب و تحلیل مداوم غضروف و مفاصل می شود، يادآور شد: استراحت و عدم تحرک باعث تحلیل بافت استخوانی می شود.
این کارشناس اظهار داشت: ورزش های تحمل وزن مثل پیاده روی نقش مهمی در رسوب کلسیم در استخوان ها و استحکام آن ها دارند.
به گفته وي، سن بالا، مونث بودن، داشتن سابقه فامیلی و مصرف برخی داروها مانند "كورتن و داروهاي ادرار آور" از عوامل خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان است.
وي به مادران باردار توصيه كرد: با تغذیه صحیح و استفاده از سبزی، میوه، لبنیات و نان سبوس دار از ابتلای فرزندشان به پوکی استخوان پیشگیری كنند.
گفتنی است پوکی استخوان وضعیتی است که در آن استخوان شکننده شده و احتمال شکستگی با ضربات کوچک افزایش می یابد./س