وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نرخ بیکاری در دیپلمه‌ها دو درصد و در جوانان فارغ‌التحصیل دانشگاهی 20 درصد است.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس عبدالرضا شیخ‌الاسلامی در همایش ملی علمی تخصصی «شناسایی راهکارهای ارتقای فرهنگ کار و تلاش» اظهار داشت: رشد آموزش عالی پس از انقلاب بسیار سریع بوده اما بسیاری از دانشجویان ما در رشته‌های تئوری و نظری تحصیل می‌کنند که با نیاز بازار کار هماهنگ نیست.
وی افزود: فردی که از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود در پاسخ به اینکه چه مهارتی دارد به مدرک خود اشاره می‌کند در حالی که مدرک به معنای کاربلدی نیست.
شیخ‌الاسلامی تصریح کرد: امکان ندارد فردی که در یک رشته حرفه‌ای باشد بیکار بماند و در مواردی بسیاری امور پول‌ساز در کشور وجود دارد که برای آن حرفه‌ای کاربلد به تعداد کافی در دسترس نیست.
وی بیان کرد: در مورد آموزش‌های مهارتی در کشور غفلتی رخ داد که اکنون به تدریج در حال برطرف شدن است.
این مقام مسئول ادامه داد: در هیچ جای دنیا تحصیلات تکمیلی مانند ایران طرفدار ندارد و تنها عاشقان واقعی علم حاضر هستند مشقات این کار دشوار را به جان بخرند به گونه‌ای که 70 درصد دیپلمه‌ها به هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای می‌روند.
 
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نرخ بیکاری در دیپلمه‌ها دو درصد و در جوانان فارغ‌التحصیل دانشگاهی 20 درصد است
به گفته شیخ‌الاسلامی، تعداد بالای مشتاقان تحصیل در مقاطع تکمیلی مزایایی برای کشور در تولید علم دارد اما باید تکنسین‌هایی باشند که علم تولید شده را به ثروت تبدیل کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اگر قرار است کشورمان را معرفی کنیم باید کارمان را معرفی کنیم و در مورد کشور و ملتی با نگاه آرمانی و جایگاه معنوی لازم است که تلاش بیشتری صورت گیرد.
شیخ‌الاسلامی اضافه کرد: کار بی‌کیفیت در شان ایرانی مسلمان نیست و کار ما باید نشان‌دهنده روح ما باشد.
به گفته وی، انگیزه ایرانی مسلمان برای کار کردن باید الهی باشد و طراز ایران حتی بالاتر از رتبه اول منطقه شدن است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: نباید تنها مسئولان و وزرای اقتصادی دغدغه اشتغال داشته باشند بلکه مسئولان فرهنگی نیز در ایجاد فرهنگ کار و تلاش، ترویج آداب بهره‌وری، تبیین قوانین حوزه کار و رابطه بین کارگر و کارفرما مسئول هستند.
شیخ‌الاسلامی در ادامه گفت: این یک ایراد فرهنگی است که خانواده‌های ما تنها به دنبال کار دولتی برای جوانان خود هستند.
وی افزود: به نسبت افزایش دو برابری جمعیت در حال حاضر جمعیت کارمندان دو برابر شده است.
به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرهنگ آب باریکه در کشور رایج شده و همگی می‌خواهند در این آب باریکه سهمی داشته باشند.
وی بیان کرد: در کشورهای دیگر از کودکی فرد را در محیط مشاغلی مانند باغبانی، آتش نشانی، نجاری و ... قرار می‌دهند تا فرد برای آینده شغلی خود تعلیم ببیند.
شیخ‌الاسلامی همچنین ابراز داشت: ایجاد مرکز آموزش مهارت‌های کسب و کار ویژه خردسالان در شیراز اقدام مفیدی است که باعث می‌شود کودکان پیش‌دبستانی محیط واقعی کاری را تجربه کنند./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.