روزنامه آمريکايي نيويورک ديلي نيوز، در گزارشي ضمن تکذيب دور شدن حماس از ايران، نوشت؛ حماس و ايران هنوز هم بهترين دوستان يکديگر هستند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، چندي قبل، "رابرت رايت" نويسنده چندين کتاب، در گزارشي در پايگاه اطلاع رساني آتلانتيک، با استناد به چند دليل نه چندان محکم، مدعي شده بود که جنبش مقاومت اسلامي فلسطين از ايران فاصله گرفته و به کشورهايي همچون مصر و قطر نزديک شده است.  
وي براي آنکه نقش ايران در پيروزي حماس در جنگ 8 روزه را نيز کمرنگ کند، مدعي شده بود که ايران در اين جنگ فقط موشک در اختيار حماس قرار داد و هيچ نقش ديگري نداشت.  
اما روزنامه نيويورک ديلي نيوز، در گزارشي به اين ادعاها واکنش نشان داد و ضمن تکذيب دوري حماس از ايران، گفت؛ اين دو همچنان بهترين دوستان يکديگر هستند.  
نيويورک ديلي، در پاسخ به اين گفته هاي رايت مي نويسد؛ با وجود جدايي حماس از اسد (اقدامي که دليل آن جنگ داخلي سوريه بود، نه مخالفت حماس با دولت اسد). به نظر نمي رسد اين جدايي شراکت و روابط اين گروه با ايران را کاهش داده باشد.   
موسي ابومرزوق يکي از مقامات حماس، ماه گذشته در گفتگو با يک روزنامه مصري گفت: روابط ميان حماس و ايران، تحت تاثير رخدادهاي سوريه بوده است، اما ما مايل هستيم روابطمان با ايران مانند گذشته باقي بماند و اگر بتوانيم اين روابط را فعالتر هم بکنيم، بهتر خواهد بود.  
خالد قدومي، رئيس دفتر سياسي حماس در تهران نيز در اظهاراتي مشابه، تاکيد کرد که ايران و حماس از "روابط استراتژيکي" برخوردارند.  
رايت همچنين از اين نکته غافل بوده که ايدئولوژي ضد غربي و ضد يهود (ضد صهيونيستي) است که حماس و ايران را به عنوان اعضاي "بلوک مقاومت" منطقه اي به هم پيوند مي دهد.  
اسماعيل هنيه، نخست وزير حماس مي گويد؛ "من از همه کساني که به ما پول و سلاح دادند، بخصوص ايران تشکر مي کنم".  
همچنين؛ در مورد ادعاي رايت که در صورت حمله اسرائيل به تاسيسات هسته اي ايران، حماس دست به عمليات تلافي جويانه نخواهد زد، بايد گفت؛ او به اظهارات رهبران جنبش مقاومت اسلامي (حماس) توجه ندارد.  
حماس گفته اند؛ هدف از شليک رگبار موشک هاي ايراني، اين بود که پيامدهاي چنين اقدامي از سوي اسرائيل را به اين رژيم نشان دهيم.  
محمود الازهر رهبر حماس، ماه گذشته گفت؛ "يهودي ها قبل از حمله به ايران، در تصميم خود تجديدنظر خواهند کرد".  
نيويورک ديلي نيوز در ادامه گزارش خود، اظهارات اين نويسنده را مسبوق به سابقه دانسته و گفته است؛ او در سال 2002 نيز در خصوص جنگ عراق در مباحثه با جفري گلدبرگ، روزنامه نگار آمريکايي اين ادعا را که "صدام حسين کردها را نسل کشي کرده"، نپذيرفت. 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار