كار برداشت برنج از 54 هزار هكتار از شاليزراهاي استان خوزستان پايان يافت و امسال 22 هزار هكتار از سطح زيركشت برنج به كشت ارقام پر محصول شفق، كادوس، پويا و دانيال و بقيه به كشت ارقام محلي همچون عنبربو زرد و قرمز، عنبر نجفي و چمپا اختصاص داشت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛  معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي خوزستان گفت: امسال 280 هزار تن شالي از شاليزارهاي استان برداشت شد كه با خشك كردن آن‌ها 185 هزار تن برنج سفيد توليد و روانه بازار مصرف شد.

قاسمي‌نژاد افزود: تبديل شالي به برنج در كارگاه‌هاي شالي‌كوبي انجام مي‌شود كه به علت نداشتن تجهيزات پيشرفته تاحدودي روي كيفيت برنج در استان تاثير گذاشته است. برنج‌هاي توليدي خوزستان با توجه به در نظر گرفتن مسائل فرهنگي و تغذيه مشترك، توسط بخش‌هاي خصوصي استان‌هاي شمالي، ايلام، فارس، اصفهان و چهارمحال‌بختياري ارسال مي‌شود.

وي با اشاره به اين‌كه توليد برنج استان امسال در مقايسه با سال‌گذشته تغييري نداشته است، گفت: امسال سطح زيركشت برنج به دليل كمبود آب و خشكسالي، 4 هزار هكتار كاهش يافت ولي با اجراي طرح‌هاي مختلف از جمله مديريت تغذيه استفاده از ارقام پرمحصول، مديريت عوامل زيان‌رسان و افزايش عملكرد در واحد سطح ميزان توليد در استان ثابت باقي ماند.

خوزستان پس از استان‌هاي گيلان و مازنداران با تامين 9 درصد برنج كشور، سومين استان كشور از نظر توليد برنج با كيفيت است و شهرهاي رامهرمز، شوشتر، باغملك، ايذه و شادگان از جمله شهرهاي برنج‌خيز استان به‌شمار مي‌روند. قيمت انواع شلتوك برنج در كارخانه‌هاي توليدي شهرستان‌هاي شوشتر، اهواز، دشت‌آزادگان و شادگان شامل هركيلوگرم عنبربو نجفي درجه يك 700 تومان و درجه دو 600 تومان  هر كيلوگرم برنج شفق درجه يك 650 تومان و درجه دو 600 تومان و هر كيلوگرم برنج دانيال درجه يك 550 تومان و درجه دو 520 تومان مي‌باشد كه در مقايسه با سال‌گذشته 40 درصد افزايش نشان مي‌دهد.

بيش از 2 هزار شاليكار در استان خوزستان به كشت و توليد برنج مشغول هستند و سابقه كشت برنج در كشور و استان خوزستان به 2 هزار سال پيش برمي‌گردد و هم‌اكنون 21 استان كشور در كشت برنج فعاليت مي‌كنند. سطح زيركشت برنج در كشور 630 هزار هكتار و ميانگين توليد 2 ميليون و 200 هزار تن است./س
برچسب ها: برداشت ، برنج ، پایان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.