به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، سرپرست گروه MRI قلب و عروق خراسان رضوی با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به تالاسمی ، افراد نیازمند به تزریق خون و افرادی که دچار افزایش آهن بدن هستند، در طولانی مدت به عوارض رسوب آهن در قلب و کبد مبتلا می شوند، اظهار داشت: با راه اندازی این سامانه با عنوان cmr 42 بر اساس آخرین استانداردهای اروپایی مرکز پیشرفته ام ار ای (MRI) قلب و عروق بیمارستان قائم (عج) مشهد نخستین بار در کشور امکان محاسبه میزان رسوب آهن در این دسته از بیماران به روش MRIمیسر شد.
دکتر زهرا علیزاده ثانی با اشاره به اینکه رسوب آهن در قلب بیماران تالاسمی به علت تزریق مداوم خون، اجتناب ناپذیر است، خاطر نشان کرد: با کنترل میزان رسوب آهن در قلب و کبد و اعلام آن به پزشکان معالج می توان از بروز نارسایی های قلبی و کبدی و در نتیجه بروز عوارض شدید و در نهایت مرگ بیماران جلوگیری کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشگی مشهد هزینه نصب و راه اندازی این سامانه را 35 هزار یورو عنوان کرد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر این مرکز آماده ارائه خدمات به بیماران برای اندازه گیری میزان رسوب آهن در قلب و کبد می باشد.
دکتر زهرا علیزاده با اشاره به اینکه مرکز پیشرفته ام ار ای (MRI) قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد دومین مرکز در کشور پس از تهران به شمار می رود، خاطر نشان کرد: در این مرکز علاوه بر اندازه گیری میزان رسوب آهن، خدماتی از جمله تشخیص علل نارسایی های قلبی، تشخیص بیماریهای مادرزادی قلب و عروق، تشخیص ایسکیمی ( نارسایی خون رسانی به عضله قلب ) و سایر بیماریهای قلبی و عروقی ارائه می شود.
سرپرست گروه MRI قلب و عروق خراسان رضوی خاطر نشان کرد: تشخیص صحیح و به هنگام بیماریهای قلبی و عروق نقش موثری در افزایش موفقیت درمان و نجات جان بیماران دارد./ع2