با حضور رئيس‌جمهور بهره‌برداري رسمي از فناوري توليد حيوانات تراريخت جهت توليد پروتئين‌هاي نوترکيب و پروژه تحقيقاتي توليد اورگانهاي بيماران نيازمند پيوند با استفاده از حيوانات در پژوهشکده بيوتکنوژي پژوهشگاه رويان در اصفهان آغاز شد.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران با حضور رئيس‌جمهور بهره‌برداري رسمي از فناوري توليد حيوانات تراريخت جهت توليد پروتئين‌هاي نوترکيب و پروژه تحقيقاتي توليد اورگانهاي بيماران نيازمند پيوند با استفاده از حيوانات در پژوهشکده بيوتکنوژي پژوهشگاه رويان در اصفهان آغاز شد.

پژوهشکده بيوتکنولوژي پژوهشگاه رويان در سال 1383 به همت مرحوم کاظمي آشتياني در اصفهان تأسيس شد و با همت عالي پژوهشگران جوان اين پژوهشکده اولين پستاندار شبيه‌سازي شده خاورميانه در سال 85 در اين مجموعه متولد شد که اين دستاورد، کشورمان را در زمره معدود کشورهاي صاحب نام در زمينه دانش بيوتکنولوژي قرار داد و دستمايه حرکت مهم پژوهشگاه رويان براي توليد حيوانات تراريخت قرار گرفت.

دستاورد اخير اين پژوهشکده در زمينه توليد حيواناتي که در شير آنها پروتيين موسوم به TPA جهت رفع لخته‌هاي خون در جلوگيري يا کاهش سکته‌هاي قلبي و مغزي و نيز فاکتور 9 براي درمان بيماريهاي مانع انعقاد خون نقطه عطفي در صنعت داروسازي کشور است که باعث رفع وابستگي کشور و به ويژه تأمين نياز بيماران نيازمند داروهاي خاص مي‌شود.

پژوهشگاه رويان در حال حاضر يک چرخه کامل توانمند را ايجاد نموده که قادر است هر نوع پروتئين دارويي مد نظر صنعت دارويي کشور را در کمتر از 2 سال در شير حيوانات تراريخت توليد نمايد و با حمايت مسئولان کشور اميدوار است آخرين حلقه اين توانمندي که استخراج اين دسته پروتئين‌ها از شير و ورود آنها به سبد دارويي کشور است در آينده نزديک محقق شود.

فناوري ديگري که امروز پروژه عملياتي کردن آن با حضور احمدي نژاد آغاز مي‌شود فعاليتي است که در نوع خود در دنيا منحصر بفرد بوده و تحقق آن مي‌تواند بهترين مدعا بر توانمندي علمي کشورمان در عرصه پزشکي مدرن باشد. پروژه توليد اعضاي حياتي مورد نياز پيوند عضو از مهمترين پروژه‌هاي مد نطر پژوهشکده بيوتکنولوژي پژوهشگاه رويان است که امروز با حضور رئيس جمهور آغاز به کار مي‌کند و از کاربرد بسيار بالايي در رفع يکي از بغرنجترين مشکلات سلامت کشور برخوردار است (در حال حاضر يکي از معضلات سلامت هر فرد خطر از کار افتادن زود رس يا نارسايي ارگانهاي حساس بدن مثل کبد، کليه، لوزالمعده، قلب و ساير اعضاست که نه تنها زندگي فرد را به مخاطره مي‌اندازد بلکه خانواده وي و جامعه را نيز متحمل خسارات هنگفت اقتصادي و رواني ميکند. با وجود اينکه امروز کشورمان از کشورهاي پيشرو در زمينه پيوند اعضا مي‌باشد، با اين وجود در حال حاضر تنها راه دستيابي به اعضاي پيوندي استفاده از اعضاي افراد مبتلا به مرگ مغزي است که مشکلات عديده‌اي ناشي از کمبود منابع اينگونه پيوندهاي اعضا و مهمتر از آن مسائل حاد مربوط به رد پيوند مواجه است. در فناوري جديد پژوهشکده بيوتکنولوژي رويان با استفاده از مهندسي ژنتيک ژن مسئول توليد يک ارگان خاص حيوان به عنوان مثال کبد يا قلب در جنين حيوان حذف شده و سپس سلولهاي بنيادي بيمار نيازمند به پيوند عضو در آزمايشگاه توليد و در کنار جنين حيوان قرار مي گيرد تا جنين با استفاده از سلولهاي بنيادي بيمار نيازمند عضو مورد نظر را در بدن خود توليد کند و سپس به راحتي مي‌توان عضو توليد شده را که کاملا داراي منشأ انساني داشته و قابل پيوند به بيمار مورد نظر مي باشد به بيمار پيوند زد.

انتهاي پيام/س2
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار