قارچ خوراكی ماده غذایی سالم ، لذیذ و سرشار از پروتئین ، انواع ویتامین‌ها ، املاح و آنتی‌اكسیدانت‌ها است كه با دارا بودن طعم ، بو و بافت مطبوع در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه 

 قارچ دارای 5/1 ـ 6 درصد پروتئین است كه 70 تا 90 درصد آن جذب بدن می‌شود همچنین به علت پایین بودن اسید اوریك آن بسیاری از پزشكان مصرف آن را برای سالمندان و مبتلایان به نقرس وبیماریهای مربوطه توصیه كرده‌اند .

 دارای ویتامین‌های B2 - B1-B12 - B6 - C  و H است كه برای محافظت از پوست و ایجاد آلرژی در بـدن ، سلامت سیستم عصبــی، سلامت پوست و چشـم و بافتـهای بدن ، تشكیل اسیــدهای چرب ضروری در سیستم عصبی و ماهیچه‌ها ، درمان كم‌خونی و جلوگیری از بروز ضایعات در مغز و ستون فقرات نقش اساسی دارند كه البته در صورت استفاده از روش‌های صحیح پخت‌، فریز و خشك كردن خواص تمام این ویتامین‌ها حفظ می‌گردد .

حاوی مقادیر بسیار مناسبی از مواد معدنی شامل : پتاسیم ، فسفر، منگنز، مس، آهن و كلسیم است .

دارای درصد بسیار كمی چربی و كالری و مقادیر مطلوبی از لیستین كه عامل پایین آورنده چربی خون است است، بنابراین در رژیمهای لاغری بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد .

چگونگي تشخيص قارچ خوراكي از سمي بسيار مشكل بوده، ديگر راههاي قديمي مانند سياه شدن قاشق هاي نقره اي توسط قارچ هاي سمي و يا داشتن بوي بد و تركيبات و ترشحات ناخوشايند توسط آنها ملاك تشخيص نمي‌باشد. قارچ آمانیتا موسکاریا كلاهك قرمز و لكه هاي سفيد و خوشرنگ حتي تا ساعتها پس از تغذيه توليد ناراحتي نكرده، ولي بعد از چند ساعت باعث ناراحتي هاي شديد روده اي و در نهايت مرگ مي‌شود. اين قارچها بنام فرشته مرگ يا فرشته هاي فاسد كننده لقب يافته‌اند و اثر اين قارچ و نيز قارچ هايي نظير ايلودنس، لاكتاريوس،‌ لرئوس، هلولا و آندودي مشابه اثر مار زنگي اعلام شده و تا بحال قربانيان زيادي نيز داده است. لذا بهترين راه اين است كه گونه هاي مختلف قارچ خوراكي را بدقت شناسايي كرده و از مصرف قارچ هاي ناشناخته خودداري شود و حتي شناسايي خانواده و جنس نيز كفايت نمي‌كند، زيرا در بسياري از خانواده ها و جنس ها ممكن است گونه هاي خوراكي و غير خوراكي وجود داشته باشد./ب

برچسب ها: کرمانشاه ، خواص ، قارچ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.