ماده اوليه در شکر، قند و نبات يکسان است ولي کريستال‌هايي که در نبات ايجاد مي‌شود از نظر وضعيت فيزيکي و نوع کريستال‌هايشان با قند و شکر متفاوت است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانِ:

خاصيت قند و شکر با خاصيت نبات متفاوت است و نبات طبيعت گرم‌تري نسبت به قند و شکر دارد. از اين رو نبات در مشکل‌هايي مانند دل‌درد، نفخ و... استفاده مي‌شود.

از نظر تجربي هم ثابت شده که مصرف نبات در بهبود اين علايم واقعا موثر است و حالت تلقيني ندارد اما متاسفانه از نظر علمي کاري روي آن انجام نشده است و اقدامي در مورد اينکه نبات را کريستالوگرافي کرده و روي آن کارهاي کلينيکي انجام دهند و سپس به هم ارتباط دهند، صورت نگرفته تا معلوم شود کريستال‌ها از نظر فارماکولوژيکي چه تاثيري بر بدن دارند.

واقعيت امر اين است که گاهي جنس، فرمول بسته يا باز شيميايي مواد يکسان است اما شکل فيزيکي آنها متفاوت است. مثلا قند به هر شکلي که در بيايد قند است مگر اينکه بسوزد و خاصيتش عوض شود.

نمونه ديگر يخ و آب است. هر دوي اينها از نظر جنس يکسان هستند اما يخ خاصيت ضدالتهابي دارد و مي‌توانيم آن را روي سوختگي، جراحي و التهاب بگذاريم اما در مورد آب چنين خاصيتي مطرح نيست. در مورد بخار آب و آب هم همين‌طور است. خواص بخار آب با آب يا يخ متفاوت است در حالي که هر سه از يک جنس هستند.

گاهي اوقات قند يا نبات را حرارت داده و آن را به اصطلاح مي‌سوزانند. در اين صورت خاصيت قند و نبات تغيير مي‌کند. قند يک ماده هيدروکربن است و ترکيبي است از هيدروژن، کربن و اکسيژن. وقتي قند مي‌سوزد کارامليزه مي‌شود و جالب است بدانيد که بسياري از رنگ‌هاي قهوه‌اي از جمله موادي که در نوشابه‌ها به کار مي‌برند از حرارت دادن شکر و قند به دست آمده است.

به اين ماده قهوه‌اي حاصل از حرارت دادن، کارامل گفته مي‌شود که از نظر شيميايي، ظاهر فيزيکي و حتي مزه با قند و شکر متفاوت است.

نبات سوخته هم دقيقا همين‌طور است. کريستال‌هاي نبات مي‌سوزند و يک جسم قهوه‌اي مايل به سياه و با مزه‌اي بين تلخ و شيريني توليد مي‌شود که خاصيت قابض داشته و يکي از مهم‌ترين استفاده‌هاي آن در طب سنتي براي خوراندن به کودکان مبتلا به اسهال است.

با اين وجود افراد نبايد بيش از مقدار معمول از نبات استفاده کنند زيرا مصرف بيش از حد هر ماده‌اي براي بدن زيان‌آور است. حتي اگر آن ماده ويتامين باشد. پس مصرف قند و شکر و نبات هم به ميزان زياد مضر است و تفاوتي بين آنها وجود ندارد به خصوص در کساني که مشکل افزايش قندخون دارند./س



برچسب ها: نبات ، تفاوت ، کرمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۰ ۱۱ آذر ۱۴۰۱
فرآیند ساخت نبات یک واکنش صورت می‌پذیرد که واکنش گرماگرم است همین. نبات بهتر است
Netherlands
ناهید
۱۴:۳۸ ۱۹ تير ۱۴۰۱
شما چه آب بخوری چه یخ بهرحال یک میزانی آب وارد بدن کردی با این تفاوت که یخ ممکنه شمارو خنک و دمای بدنتو کاهش داده باشه، حالا قند و نبات هم همینه در اینکه هردو سطح قندخون رو بالا میبرن و ازین نظر مضر هستند شکی نیست و البته ممکنه از برخی جنبه ها تفاوت جزیی بکنن پس در خوردن هردوشون زیاده روی نکنین
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۳:۰۶ ۰۱ خرداد ۱۴۰۰
سلام خسته نباشید پس میخاستم قندروبگذارم کناروبانبات چایی بخورم اینکارونکنم
Canada
رضا
۰۴:۰۰ ۰۵ بهمن ۱۳۹۹
برای اندسته از دوستان که معتقد هستند نبات با قند فرق نمیکند باید بگویم بشخصه من تفاوت انرا در مورد خودم به عینه دیدم چون من هر وقت کمی در خوردن چچای و قند زیاده روی میکردم دقیقه بهدقیقه باید بروم دستشوئی و اگر وقت خواب باشد که امنان را از من میگیرد و گاهی صیفی جات یامیوه هاآئی که طبع سرد دارند من را به همان مشکل قبلی دچار میکنند و همیشه برای علاج یک فنجان چای نبات مشکل رو حل کردم
در حالی چای و قند درست مشکل ساز میشد، و این دقیقا دو اثر متضاد هست انچه محرز هست خواص شیمیائی نبات با قند متفاوت ه
Austria
جواد
۲۲:۱۸ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
البته جواب ان دوست عزیز که گفتند نبات در ایران است نخیر دوست عزیز در کل دنیا شناخته شده است مختص ایران نیست . در اروپا
Kandisrtzuker.
Austria
جواد
۲۲:۱۵ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
۲۵ سال است که کمرم وپای راستم تا نوک انگشتان درد می کرد .چند ماه پیش فکر کردم امکان داره سردی یم شده نبات خوردم با چایی از انوقت کمر دردم خوب شده . فقط تجربه من بود جسارت به کسی نباشد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۰:۰۹ ۱۱ آبان ۱۳۹۸
من نبات مصرف میکنم هر روز صبح به همراه چایی کم رنگ واقعا نسبت به شکر خیلی خوبه و اینکه زیاد در نت چرت و پرت در مورد نبات فرقی با شکر ندارد می نویسند که اشتباه است.
در عمل درست کردن نبات به دلیل حرارت زیاد فعل و انفعالات فیزیکی مفیدی حاصل می شود که باعث زدوده شدن ناخالصی شکر و قند میشه
نبات خالص تر و سالمتر از شکر است و خواص زیادی هم دارد .
یه ماهه نبات مصرف میکنم ارامش و خواب بهتری نسبت به قبلش دارم . حالا هر کسی خود داند.
Iran (Islamic Republic of)
صادق
۲۱:۱۶ ۲۴ تير ۱۳۹۸
این میشه که درست باشه هموتطدری گفتید یخ و اب ، اب مولکولی هست ولی یخ بلوری و دارای پیوند های باانرزی است و احساس سردی به همین دلایل هست. برای نبات هم میشه همین دلیل رو اورد در نبات بلورها بزرگتر از قند هست و انرزی متفاوتی در پیوندهاشون هست که میتونن تاثیر متفاوتی داشته باشن. ببینید درست یخ که اب بشه مولکولش شبیه اب معمولی میشه ولی باز انرزی پیوند متفاوتی دارن و هم انرژی ازاد و یا دریافت میکنن که این میتونه مکانیسم عملشون رو توجیه کنه
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۲۳:۰۵ ۰۸ دی ۱۳۹۷
چرا با وجود اینکه یخ و آب و بخار آب از لحاظ ساختار مولکولییکسان هستن ولی خواص متفاوتی دارن؟

همیشه شکر وجود داشته نباتم بوده پس چرا برای نفخ و... نبات اثر داره و شکر اثر نداره؟
Germany
ناشناس
۲۰:۱۶ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
وقتی از نبات به جای شکر مثلا برای نوشیدن چای استفاده میکنم حس میکنم قند کمتری مصرف کرده ام
Germany
ناشناس
۲۰:۱۶ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
وقتی از نبات به جای شکر مثلا برای نوشیدن چای استفاده میکنم حس میکنم قند کمتری مصرف کرده ام
Germany
ناشناس
۲۰:۱۶ ۰۲ مرداد ۱۳۹۷
وقتی از نبات به جای شکر مثلا برای نوشیدن چای استفاده میکنم حس میکنم قند کمتری مصرف کرده ام
France
ناشناس
۲۲:۴۴ ۰۱ تير ۱۳۹۷
وقتی نبات در آب حل شود دیگر موضوع ساختمان کریستالی هم اهمیتی ندارد چون دیگر ساختار کریستالی وجود ندارد و به شکل ملکول آزاد خواهد بود این نبات و طبع گرمش نیز از اختراعات ما ایرانی ها است اگر از ایران خارج شود جایی برای خریدنش پیدا نمیکنی مگر فروشگاهای ایرانی انهم با قیمت گزاف اگر بتوانیم باور کنیم که نبات با شکر فرقی ندارد احتمالا همان آب شکر هم خاصیت نبات را پیدا میکند و باعث دفع نفخ میشود. ولی مگر میشود به این سادگی چنین باوری را که نسل به نسل منتقل شده تغییر داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۲ ۱۵ دی ۱۳۹۷
صرفاً با صحبت شما من نمیتونم رد کنم اثری رو که به‌عینه میبینم. بهتره با تمام حالت‌های ممکن روی افراد مختلف آزمایش کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۲۸ مرداد ۱۳۹۵
مولکول گلوکز (شکر) موقعی تغییر و دگرگونی پیدا میکند که ماده شیمیایی دیگری بتواند ترکیب شیمیایی انجام دهد, در کارگاههای نبات سازی به غیر از شکر و آب از چیز دیگری استفاده نمیشود, آب که نمیتواند خواص مولکولی و شیمیایی شکر را عوض کند چون وقتی تبخیر شود همان شکر بر جایش میماند حرارت هم حداکثر تا صد درجه است که نمیتواند موجب تغییرات شیمیایی شود زیرا در بعضی خوراکیها, به دلخواه خود میتوان در موقع جوش و یا پس از جوش به آن شکر اضافه کرد که به تجربه ثابت شده که خاصیت هر دو یکی است. اگر دمای حرارتی که به شکر داده میشود به دویست درجه و بالاتر برسد دگرگونی حرارتی مولکول شکر شروع میشود (کاراملیزه) و کم کم تغییر رنگ میدهد که در آخر تبدیل به کربن میشود, و این مورد در نبات صادق نیست. پس به انتظار کشیدن و دنبال آزمایشگر دویدن احتیاجی نیست و (( خاصیت شکر , قند و نبات یکی است و فرقی با هم ندارند )) مگر اینکه چیز دیگری به آن اضافه شود مثلاً مانند زعفران, آنهم اگر تقلبی نباشد و به این دلیل بهتر است زعفران را هم خودمان به آن اضافه کنیم.