يك حقوقدان تأمين محل و مسكن مناسب راهكار ديگر كاهش جرم دانست و گفت: شهرهاي بزرگ كه داراي تحرّك جمعيت هستند از اطراف و اكناف مهاجران داراي آداب و رسوم و فرهنگ هاي گوناگون را به خود جلب مي‌كنند لذا هر اندازه خاصيت يكپارچه كردن جمعيت دشوار باشد ميزان گسترش جرم را نيز افزايش مي‌دهد.

علي اكبر زارعيان در گفتگو با خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، با بيان اينكه جرم شناسي پيشگيري يك علم عملي است، اظهار داشت: جرم‌شناسي پيشگيري به گونه‌اي است كه عملكرد و تأثير نظريه‌ها و نظريه‌پردازي‌هاي مربوطه تنها در مقام عمل و با ارزيابي اثرات واقعي اجراي آن تدابير آشكار مي‌شود.

اين حقوقدان تصريح كرد: پيشگيري منوط به وظيفه يك يا چند نهاد خاص نيست، بلكه تدابير مشخص پيشگيرانه بايد توسط همه نهادهاي جامعه مدني نظير خانواده، مدرسه، نهادهاي مذهبي (مساجد)، شوراهاي شهر و روستاها، سازمان‌هاي غيردولتي، اصناف و اتحاديه‌ها و همه نهادهاي دولتي نظير مجلس قانونگذاري، دادگاه‌ها، پليس، سازمان‌هاي تأمين اجتماعي و شهرداري‌ها اجرا شود.

وي با بيان اينكه اين امر مستلزم تبيين دقيق اصول و تدابير پيشگيرانه با توجه به انواع گوناگون جرم است، افزود: ايجاد روابط صميمانه در خانواده به عنوان كمك به نوجوانان موجب مي‌شود تا بتوانند مشكلات خود را صادقانه با والدين در ميان بگذارند و مجبور نباشند به محيط خارج از خانه پناه ببرند.

زارعيان گفت: مشاهدات روزمره نشان داده‌اند كه كودكان و نوجوانان بزهكار عادات ناپسند خود را از پدر و مادر منحرف خود فرا مي‌گيرند و به عنوان تقليد دست به كارهاي خلاف مي‌زنند.

اين وكيل پايه يك دادگستري با تاكيد بر تأمين نيازهاي مادي و معنوي اظهار داشت: اگر نوجوان در تامين نيازهاي مادي و معنوي دچار كمبود شوند به سركشي و ستيزه‌جويي پناه مي‌برد. حق هر فرزند است كه از تغذيه، پوشاك، مسكن و تفريحات مناسب برخوردار گردد. 

وي ادامه داد: دولت و مسئولان جامعه حتي در موقع طلاق موظفند حداقل امكانات (يك زندگي معقول) را براي نوجوانان بخصوص افراد كم بضاعت فراهم آورند. بيكاري، تنهايي، نداشتن تحرّك و فعاليت و نداشتن سرگرمي از علل گسترش جرم است.

زارعيان تأمين محل و مسكن مناسب راهكار ديگر كاهش جرم دانست و گفت: شهرهاي بزرگ كه داراي تحرّك جمعيت هستند از اطراف و اكناف مهاجران داراي آداب و رسوم و فرهنگ هاي گوناگون را به خود جلب مي‌كنند. هر اندازه خاصيت يكپارچه كردن جمعيت دشوار باشد ميزان گسترش جرم را نيز افزايش مي‌دهد.

اين حقوقدان اضافه كرد: آموزش و پرورش مناسب با توجه به تعداد شاگردان در يك كلاس، استفاده از افراد متخصص را براي نوجوانان در سراسر كشور فراهم كند.

وي خاطرنشان كرد: براي پيشگيري بايد در كل بافت جامعه نظريات متناسب را تدوين کرد و نبايد از طرح‌هاي از پيش ساخته شده ساير جوامع براي حل معضل اجتماع خود استفاده كنيم و خدمات پيشگيري شامل روان درماني، آموزش‌هاي انفرادي و گروهي است.

انتهاي پيام/

برچسب ها: پیشگیری ، جرم ، قانون
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار