وی افزود: سومین برنامه ی جامع کشوری کنترل ایدز یک برنامه اجتماعی و رفتاری است و تداخل سازنده سازمان های مختلفی را خواستار است که علاوه بر وزارت بهداشت باید وزارت کشور وزارت کار، شهرداری، آموزش و پرورش، وزارت علوم، سازمان زندانها و دیگر سازمانهای موثر در این امر دخالت کنند.
وی عنوان کرد: استراتژی های سومین برنامه کنترل ایدز آموزش و اطلاع رسانی، تامین سلامت خون، مشاوره و آزمایش داوطلبانه، کاهش آسیب و پیشگیری از انتقال جنسی، مراقبت و درمان بیماری های آموزشی، مشاوره، مراقبت و درمان مبتلایان به HIV و خانواده ی آنها، حمایت و توانمند سازی، برقراری نظام مراقبت اپیدمیولوژی و تقویت زیر ساختها است.
نبوی با بیان اینکه پیشگیری از انتقال جنسی به آموزش نیاز دارد و هر چه قدر آن را کتمان کنیم در آینده ای نزدیک به موج سنگینی از مبتلایان به HIV برخورد می کنیم تصریح کرد: در اروپای شرقی و آسیایی مرکزی در دهه اخیر میزان ایدز 5/2 برابر شده در صورتی که میزان ابتلا در آفریقا 25 درصد کم شده است و به دلیل برنامه های کنترلی میزان بقا ی مبتلایان به ایدز افزایش یافته است.
وی عنوان کرد: کشور ما در مرحله ی همه گیری متمرکز قرار دارد، شیوع HIV در بین مصرف کنندگان تزریقی بین 15 درصد بوده است.
نبوی اظهار داشت: وضعیت HIV و ایدز در ایران تا آخر دهه 90 به شرح زیر است.
تعداد موارد ثبت شده به 24 هزار و 290 نفر ، تعداد پیشرفته HIV سه هزار و 455 نفر، تعداد موارد تحت درمان رتروویروس 3 هزار نفر ، تعداد موارد فوت ثبت شده 4722 نفر، و پیش بینی مبتلایان برای 5 سال آینده 126300 نفر می باشد.
نبوی تاکید کرد: 70 درصد روش انتقال ایدز در مردان از طریق تزریق آلوده و 70 درصد میزان ابتلا در زنان از طریق روابط جنسی است و این روند رو به افزایش باعث افزایش تعداد نوزادان به دنبال آمده مبتلا به HIV شده اند به طوری که سال گذشته 51 مورد نوزاد مبتلا به HIV متولد شده اند.
وی خاطر نشان کرد: 25 مرکز اختصاصی برای زنان مبتلا به ایدز ایجاد شده تا بتوانند هر گونه اطلاعات یا هر گونه ا طلاعاتی در خصوص بیماری خود کسب کرده و خدماتی همچون مشاوره و ارائه وسائل پیشگیری داده می شود./ع2