به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، محمدحسن اکبری مطلق امروز در بیرجند با اشاره به افزایش پنج درصدی افراد خدمت گیرنده در بحث اختلالات ژنتیک در نیمه نخست در خراسان جنوبی اظهار کرد: تعداد 800 نفر در استان زیرپوشش این طرح قرار گرفتند که از این تعداد 400 نفر زوجهای جوان هستند.
وی ادامه داد: همچنین در شش ماهه نخست امسال 6 هزار و 500 کودک نیز زیر پوشش طرح بیناییسنجی قرار گرفتهاند.
فعالیت 15 پایگاه ثابت بیناییسنجی در خراسان جنوبی
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی از وجود 15 پایگاه ثابت و 246 پایگاه سیار بیناییسنجی در سطح استان خبر داد و افزود: از این تعداد چهار پایگاه در شهرستان بیرجند در حال فعالیت هستند.
اکبری مطلق تصریح کرد: 85 درصد نوزادان و کودکان متولد شده در استان از ابتدای امسال زیر پوشش برنامه غربالگری شنواییسنجی نیز قرار گرفتند.
وی یادآور شد: در طرح ارتقای توان ذهنی نوزادان و شیرخواران که در مهد کودکها و شیرخوارگاههای استان نیز اجرا میشود، 80 درصد کودکان واجد شرایط زیرپوشش این طرح قرار گرفتند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی، برنامههای غربالگری اعم از شنواییسنجی، بیناییسنجی، مشاوره ژنتیک، طرح آگاهسازی پیشگیری از معلولیتها و ارتقای توان ذهنی نوزادان و شیرخواران را از مهمترین اقدامات انجام شده در دفتر پیشگیری از معلولیتهای بهزیستی استان عنوان کرد.
اکبری مطلق به اجرای طرح محب در استان اشاره کرد و گفت: این طرح به صورت پایلوت از سال 87 در استان آغاز شده و در حال حاضر تعداد 16 محله در سراسر استان زیر پوشش این طرح هستند.
وی، توانمندسازی اجتماعات محلی برای مواجه با حوادث، حمایت از کودکان، زنان، سالمندان، معلولان و کاهش آسیب وارده به آنان و مداخلات روانشناختی پس از حادثه در راستای کاهش اختلالات و مشکلات روانی اجتماعی ناشی از وقوع بلایای طبیعی را از جمله اهداف طرح محب برشمرد./ج1