به گزارش مجله شبانه
باشگاه خبرنگاران، اخبار ویژه روزنامه های امروز سه شنبه را در اینجا می توانید بخوانید:
*کيهان:بايد بحران بسازيم تا حاكميت مذاكره با مخالفان را بپذيرد يك عضو گروهك ملي مذهبي معتقد است هاشمي روزنه بازگشت به حاشيه رانده شدگان از قدرت است اما نقش او در ساختار سياسي بيش از پيش كاسته شده است. وي در عين حال تصريح مي كند هاشمي به اندازه خاتمي براي مخالفان قابل اعتماد نيست.
مرتضي-ك در مصاحبه با راديو فرانسه با اشاره به حمايت هاشمي در فتنه سبز گفت: مواضع رفسنجاني پس از انتخابات سال 88 به عقيده من خيلي مهم است چون عملا با سكوت خودش در برابر گفتمان غالب كه جنبش را فتنه توصيف مي كرد و همين طور با حمايت از روح اعتراض ها و روزنامه هاي توقيف شده و احزاب سركوب شده و سران جنبش سبز به شكل غيرمستقيم عملاً چه با سكوت و چه با ديدگاه هاي مستقيم و غيرمستقيم خودش را در كنار جنبش قرار داد و طبيعي بود كه اين خوشايند رأس نظام نباشد.
وي با بيان اينكه «به نظر مي رسد سر نخ تحولات سياسي عملاً از دست هاشمي كاهش يافته [ خارج شده] است»، شرط نقش آفريني مجدد هاشمي را موكول به ايجاد بحران در كشور كرد و گفت نيروهاي سياسي سركوب شده يا به حاشيه رانده شده اميدوارند در يك بزنگاه تاريخي و وضعي كه فشارها به حداكثر خود مي رسد، نظام سياسي و مركز ثقل قدرت در جمهوري اسلامي به اين نتيجه برسد كه چاره اي جز گفت و گو با به حاشيه رانده شده ها نيست و طبيعي است كه در چنين وضعي هيچ كس مثل هاشمي نمي تواند ايفاگر نقش در موقعيت ميانه [!؟] باشد؛ او هميشه در اين نقش بازي كرده است.
وي با بيان اينكه خاتمي براي مخالفان وضع موجود شخص قابل اعتمادتري است، افزود: اما به نظر مي رسد با آرايشي كه نيروهاي سياسي در حاكميت دارند، اگر بنابر گفت و گو و تعامل باشد، اين كار در پله نخست از كانال آقاي رفسنجاني صورت مي گيرد. متأسفانه بعد از اتفاقات سال 88 امكان گفت و گو با رأس نظام منتفي شده است.
عضو پاريس نشين گروهك ملي-مذهبي مي گويد «زماني هاشمي رفسنجاني را پدرخوانده سياست ايران مي دانستند اما حالا دو فرزند او در اوين زنداني هستند و او بايد براي ملاقات با آنها به اوين برود». هاشمي بعدازظهر سه شنبه گذشته با مراجعه به اوين، به ملاقات با مهدي و فائزه هاشمي پرداخت.
اين همكار گروهك ملي-مذهبي همچنين گفته است: نقش هاشمي رفسنجاني در ساختار سياسي قدرت بيش از پيش كاسته شده و اين ادعايي است كه به ويژه پس از حوادث سال 88 با شواهد مختلف قابل اثبات است. هاشمي رفسنجاني به ويژه با حذف از صدر مجلس خبرگان رهبري و در ادامه گرفتن اختيار مجموعه دانشگاه آزاد از او تقريباً به حاشيه رانده شده و يك جايگاه حاشيه اي در مجمع تشخيص مصلحت نظام دارد.
وي ادامه داد: در مورد فرزندان او هم نكته مهم اين است كه حكم شش ماه حبس تعزيري فائزه هاشمي مثل خيلي احكام ديگر مي توانست قابل اجرا نباشد اما اجراي آن معني دار بود و نشان مي دهد كه به هر حال رفسنجاني واجد اين ويژگي در حكومت نيست كه درمورد او تعارفي صورت بگيرد.
يادآور مي شود اشاره اين عضو گروهك نفاق به لزوم حداكثري شدن فشارها به جمهوري اسلامي براي احياي فتنه سبز و امكان چانه زني فتنه گران (ساختارشكنان) با نظام، در واقع بازگويي مدلي است كه از سوي رژيم هاي آمريكا و انگليس با نااميدي دنبال مي شود و اين مدل به واسطه مشورت با نمايندگان جريان فتنه در خارج كشور تدوين شده است. درست به همين دليل هم هست كه تلاش ناكام سران جريان فتنه براي بحراني نشان دادن اوضاع كشور، با بدگماني مضاعف از سوي مردم و مسئولان و به عنوان حركتي نيابتي از سوي دشمنان ارزيابي مي شود.
نكته قابل تأمل در اين ميان، نگاه ابزاري منافقين به چهره هايي است كه پيش از اين مورد ترور شخصيت همان منافقين قرار گرفته اند اما اكنون به اعتبار لغزش هايشان مورد توجه هستند. منافقين بدين ترتيب مي خواهند با يك تير دو نشان را بزنند. از يك طرف به اعتبار اين افراد، به اصل نظام و انقلاب لطمه بزنند و از طرف ديگر، انتقام گذشته را از اين رجال سياسي بگيرند.
واشنگتن پست: جنگ هاي اسرائيل نااميد كننده است«اسرائيل 30 سال است جنگ راه مي اندازد اما نمي تواند مشكلاتش را حل كند.»
روزنامه واشنگتن پست با درج اين مطلب، به ماجراي جنگ اخير غزه پرداخت و نوشت: نااميد كننده ترين بعد جنگ تازه غزه اين است كه هيچ راه برون رفتي ديده نمي شود. اسرائيل، هرچند سال يك بار جنگ راه مي اندازد اما چيزي حل و فصل نمي شود. جرقه اين جنگ، بار نخست در سال 1982با حمله اسرائيل به جنوب لبنان آغاز شد. در اين عمليات ارتش اسرائيل همه راه هاي منتهي به بيروت را درهم پيچيد و گمانش اين بود كه با قدرت وسيع آتش خود مي تواند مانند جنگ هاي قبلي اسرائيل با ارتش هاي عرب فلسطينيان را ناگزير به فرار كند. اما در عمل اينگونه نشد و فلسطينيان در محل ماندند. راهبرد اسرائيلي ها نه در آن جنگ استراتژي خوبي بود و نه در جنگ كنوني آنها عليه غزه.
اين روزنامه يادآور شد: در سال 1982 آمريكا براي ميانجيگري پايان جنگ وارد ميدان شد و سازمان آزاديبخش فلسطين را وادار به خروج از جنوب لبنان و بيروت كرد. سازمان آزاديبخش فلسطين از جنوب لبنان و بيروت خارج شد اما در عوض «حزب الله» يك گروه شبه نظامي شيعه لبنان كه مخلوق جنگ اسرائيل عليه فلسطينيان بود جايگزين آن شد. اينك اين حزب الله است كه تهديدي عليه اسرائيل به حساب مي آيد.
ديويد ايگناتيوس تحليلگر واشنگتن پست مي افزايد: اسرائيل در سال 1996 با عمليات خوشه هاي خشم جنوب لبنان را هدف حملات هوايي قرار داد اما در سال 2000 ميلادي با نااميدي از لبنان خارج شد. آنها اين دور باطل را در سال 2006 تكرار كردند. اكنون جنگ به غزه رفته است. اسرائيل در سال 2005 مجبور شد از غزه خارج شود و حماس را با 12 هزار موشك و راكت تنها بگذارد.
واشنگتن پست با اشاره به كشته شدن 130 نفر در غزه كه اغلب غيرنظامي بودند، مي نويسد: موجي از انتقادهاي بين المللي روانه به جانب اسرائيل شده و منافع اسرائيل را به طور جدي به خطر افكنده است. اين جنگ صحنه انحطاط ارزش هاي اخلاقي است.
شيمون پرز: هرچه مي كشيم از دست ايران استدرماندگي اسرائيل در برابر قدرت دفاعي مقاومت اسلامي فلسطين، شيمون پرز را به لفاظي عليه جمهوري اسلامي ايران واداشت.
به گزارش راديو اسرائيل، شيمون پرز گفته است: حماس و حزب الله با سلاح هاي ايران مي جنگند. رژيم اسلامي براي حماس و حزب الله و گروه هاي تروريستي، سلاح و مهمات مي فرستد و خاورميانه را پر از سلاح كرده و نتيجتا به تروريست سطح اول دنيا مبدل شده است.
غير از موضوع شكست رژيم صهيونيستي در جنگ غزه، علت ديگر عصبانيت پرز را جان بولتون نماينده سابق آمريكا در شوراي امنيت در مصاحبه با فاكس نيوز باز گفته است بولتون با بيان اينكه جنگ غزه در واقع نبرد ايران و اسرائيل بود، تصريح كرد: ايران خواست بگويد در صورت حمله اسرائيل به تاسيسات هسته اي ايران مي تواند از دو جبهه حماس و حزب الله لبنان به اسرائيل حمله كند.»
وي يادآور شد: «نيروي هوايي اسرائيل كار بسيار دشواري براي حمله به ايران دارد چون اين نيرو نمي تواند همزمان در سه جبهه غزه، دره بقاع لبنان و آسمان ايران بجنگد.»
بولتون با اشاره به توان موشكي حماس و حزب الله در حمله به عمق رژيم صهيونيستي، گفت: «اگر ايران تكنولوژي موشك هاي هدايت شونده در اختيار حزب الله و حماس قرار دهد آن وقت موشك هاي حماس و حزب الله مي توانند تهديدي به مراتب بيشتر عليه اهداف دوردست تر از تل آويو و اورشليم (قدس) ايجاد كنند.
در همين حال خبرگزاري رويتر در گزارشي نوشت: جنگ غزه را نمي توان با جنگ عليه ايران مقايسه كرد. حزب الله ديگر متحد ايران بالغ بر 60 هزار موشك دارد كه همگي اسرائيل را نشانه رفته اند.
روزنامه نيويورك تايمز هم معتقد است: موشك هاي ايراني فجر به حماس و ديگر جنبش ها در غزه اجازه داد كه قلب اسرائيل را نشانه بروند. همين مسئله باعث فرار ساكنان فلسطين اشغالي به پناهگاه ها شد. در حاليكه كمك هاي سياسي و و مالي به فلسطين انجام مي شد اما رهبران گروه هاي فلسطيني مي گفتند كه كمك نظامي ايران كمك بزرگتري است. اين مسئله اعتبار ايران را افزايش داده است. براي نخستين بار شهرهاي مهم اسرائيل هدف موشك ها قرار گرفت. اين موضوع شرايط را به نفع ايران عوض مي كند.
روزنامه القدس العربي ديگر روزنامه اي است كه به موضوع جنگ غزه پرداخته و با بيان اينكه «اسرائيل شكست خورده جنگ غزه است»، نوشت: «در جنگ دوم غزه، معادله جنگ به كلي فرق كرده و اين بار اسرائيل و ديگران از اينكه حماس به سلاح هاي مدرن و به روز مجهز شده بود، غافلگير شدند، به اين ترتيب مقاومت موفق شد ترس و نگراني را در دل تل آويو قرار دهد و مانع از انجام تهديدات ارتش در مورد تجاوز زميني به غزه شود.
تانك هاي اسرائيل نيز در ورود به نوار غزه و حتي نزديك شدن به آن به خود لرزيدند، چرا كه آنها از موشك هاي ضد زره كورنيت مي ترسيدند، ما حتي وجود موشك هاي ضدهوايي در دست مقاومت را بعيد نمي دانيم، چرا كه كساني كه موشك هايي را به مقاومت فلسطين داده اند كه موازنه قوا را تغيير داده است، در مجهز كردن اين مقاومت به موشك هاي ضدهوايي نيز ترديد نخواهد كرد، دست كم منطق اين را نشان مي دهد. منظور از اين طرف، همان ايران است كه خالد مشعل رئيس دفتر سياسي جنبش حماس و رمضان عبدالله دبيركل جنبش جهاد اسلامي در كنفرانس خبري مشترك خود از آن قدرداني و تشكر كردند.»
از سوي ديگر روزنامه فايننشال تايمز با تصريح بر افزايش مشروعيت جنبش حماس پس از مقاومت اخير خاطر نشان كرد: اسرائيل در هيچ يك از 3 جنگ اخير با حزب الله و حماس به پيروزي روشن دست نيافته است. آن جنگ ها به عمليات زميني منجر شد با اين آرزو كه اسرائيل يكبار براي هميشه تهديد ناشي از حماس و حزب الله را از سر رفع كند.
اما اين بار اسرائيل تصميم گرفت تا عقب نشيني كند، پيش از پيشروي تانك ها به سوي نوار غزه آتش بس را بپذيرد و بيشتر تحليلگران نظامي نيز باور دارند اين تصميم درستي است. عمليات زميني در لبنان دستاوردهايي ناچيز و هزينه هاي فراواني داشت و در عين حال موقعيت بين المللي اسرائيل را نيز تخريب مي كرد. اين جنگ درس هايي براي اسرائيل در برداشت؛ از جمله اينكه حماس بازيگر مشروعي در منطقه است. ممكن است حماس هنوز در فهرست سازمان هاي تروريستي اسرائيل، آمريكا و اتحاديه اروپا باشد، اما آنها ديگر نمي توانند به اين شكل با اين سازمان برخورد كنند. حماس در جهان عرب و بين مسلمانان موقعيت خود را مدت ها قبل بهبود بخشيده است.
يادآور مي شود به گزارش كانال 2 تلويزيون اسرائيل و براساس نظرسنجي انجام گرفته در فلسطين اشغالي از هر 5 صهيونيست تنها يك نفر (20 درصد) معتقدند اسرائيل در جنگ غزه پيروز شده و 29 درصد حماس را پيروز جنگ معرفي كرده اند. 46 درصد نيز مي گويند جنگ پيروزي نداشته است. گزارش راديوفردا از نظرسنجي روزنامه معاريو نيز حاكي از آن است كه «اكثر شهروندان اسرائيل از نتايج اين جنگ ناراضي هستند».
وقتي B.B.C دست به افشاگري عليه مديرمسئول كيهان مي زند!فشار به برخي همكاران سرويس جاسوسي ام آي6 و سازمان سيا به روخواني برخي انشاهاي از پيش تهيه شده، باعث افتضاح تازه براي شبكه دولتي انگليس شد.
شبكه بي بي سي اخيرا با تهيه فيلمي به نام اعترافات اجباري با حضور مازيار بهاري، فرج سركوهي، علي افشاري و رامين جهانبگلو تلاش كرد تا اعترافات مستند اين افراد به هنگام محاكمه در ايران را تحت فشار معرفي كند اما از آنجا كه بازيگران اين فيلم (افراد ياد شده) سناريوي تدوين شده توسط حلقه ديگري را بازي و روخواني مي كردند، ادعاهاي شاخداري مطرح كرده اند كه دروغ بودن آن محرز است. بي بي سي در اين فيلم سعي مي كند همه اعترافات افراد مذكور را زير سر كيهان معرفي كند و طبق روش سابق و برخلاف واقعيات، مديرمسئول اين روزنامه را بازجو جا بزند.
در نمايش ظاهرا مستند بي بي سي، فرج سركوهي (همكار روزمزد بي بي سي در سالهاي اخير) كه سال 75 به جرم جاسوس بازداشت شد، ادعا مي كند روابط خصوصي اش با همسرش «شنود» شده است، در حالي كه سركوهي در خاطرات سال 1375 و 1376 مي نويسد، همسرش در خارج از كشور به سر مي برد و اصلا در ايران حضور نداشته است، بنابراين معلوم نيست كه شنود مورد ادعاي وي كجا كار گذاشته شده و به دست مديرمسئول كيهان افتاده است؟!
علي افشاري از عناصر فرصت طلب دفتر تحكيم نيز كه سالهاست حتي مورد التفات اپوزيسيون قرار ندارد، در فيلم بي.بي.سي ادعا مي كند در زندان مقاله اي از روزنامه «كيهان» و با عنوان «براندازي در سكوت»، را به او داده اند تا براساس آن متن اعترافاتش را تنظيم كند. دروغ وي آنجا است كه مقاله «براندازي در سكوت» اساسا پس از انتشار اعترافات اين به اصطلاح فعال اپوزيسيون به چاپ رسيده است!
رامين جهانبگلو در فيلم مذكور تصريح مي كند ضربه اي كه حسين شريعتمداري در روزنامه كيهان به جريان هاي غيرمذهبي زد، غيرقابل جبران است و مي گويد پيام فضلي نژاد كه نويسنده كيهان و تحت مديريت شريعتمداري است، با نوشتن كتاب شواليه هاي ناتوي فرهنگي، زمينه بازداشت وي را فراهم كرده است و حال آن كه اين كتاب بعد از بازداشت وي چاپ و منتشر شده بود و البته، كيهان از 8 سال قبل در اخبار ويژه و گزارش ها و يادداشت هاي خود با ارائه اسناد غيرقابل ترديد و آشكار هويت جهانبگلو را به عنوان جاسوس «سيا» فاش كرده بود.
يادآور مي شود تلاش براي زيرسوال بردن اعترافات عناصر مشابه در زمينه همكاري با شبكه هاي جاسوسي و براندازي در حالي است كه اولا اين اعترافات مستند به انواع اسناد و مدارك و تصاوير است و ثانيا روند فعاليت اين عده در خارج از كشور نيز نشان مي دهد اغلب آنها پس از فرار از كشور سعي كرده اند در خدمت فعاليت هاي مربوط به براندازي نرم و كودتاي مخملين قرار گيرند، هر چند كه اغلب آنها پس از فرار از كشور معمولا اهميت خود را براي سرويس هاي جاسوسي از دست داده و تبديل به مهره هاي اسقاطي شده اند. ثالثا تهيه و پخش اين فيلم توسط شبكه دولتي انگليس كه با سياستگذاري MI6 و وزارت خارجه انگليس صورت مي گيرد، خود به اندازه كافي از سنديت و حقانيت فيلم كذايي حكايت مي كند!
و سرانجام اينكه غير از بودجه هاي كلاني كه هر ساله به طور رسمي براي براندازي در ايران به تصويب دولت و كنگره آمريكا مي رسد و رديف هاي مصرف مشخص در سازمان هاي خاص را دارد، بسياري از عناصر متهم در اين زمينه (نظير علي افشاري و رامين جهانبگلو و فرج سركوهي و مهرانگيزكار و...) نيز نان خور سازمان هاي مذكور محسوب مي شوند. آيا اين استخدام ها و مواجب بگيري ها نيز تحت فشار و اجبار جمهوري اسلامي يا مديرمسئول كيهان انجام گرفته است؟!
گفتني است شبكه تلويزيوني بي.بي.سي، اين به اصطلاح فيلم مستند را طي هفته گذشته چندين بار و در ساعات مختلف پخش كرده است.
*جمهوري اسلامی:ماجرای 30سال واگذاری مجانی نفت ایران به اردنبا گذشت يك هفته از اظهارات سفير ايران در اردن مبني بر واگذاري 30 سال نفت مجاني از سوي ايران به اين كشور و واكنشهاي مقامات اردني؛ مصطفي مصلح زاده اقدام به تكذيب آن و انتشار متن اصلي مصاحبه كرد. رسانههاي اردني به نقل از يك شبكه تلويزيوني اردني خبر داده بودند سفير جمهوري اسلامي ايران در امان گفته است ايران آماده است در برابر صدور مجوز تبادل تجاري و گردشگري ديني ميان دو كشور، تا 30 سال نفت مجاني در اختيار اردن قرار دهد.
در واكنش به اين خبر، "سميع معطايه"، سخنگوي دولت اردن در مصاحبهاي با شبكه تلويزيوني "سي. ان. ان" گفت: دولت اردن مايل است روابط خود را با كشورهاي خليج فارس تحكيم كند نه ايران. مخالفان دولت اردن نيز گفتند به اظهارات سفير ايران بايد با ديده شك و ترديد نگريست.
ديروز مصطفي مصلح زاده اعلام كرد اصلاحيهاي براي مدير شبكه تلويزيوني جوسات ارسال نموده و يادآور شده ماجراي 30 سال نفت مجاني در كلام مجري برنامه بوده و سخن من اين بوده كه: "پيشنهاد ميكنيم هيئتهاي مسئول ايراني و اردني در مورد گسترش روابط تجاري، سياسي و فرهنگي با هم مذاكره كنند و از جمله در مورد نفت در اين مذاكرات مشخص خواهد شد كه اردن در قبال نفت چه كالايي ارائه ميدهد." وي در توجيه سخن خود افزود: "مطالب فوق در راستاي راهبرد كلان جمهوري اسلامي ايران مبني بر وحدت جهان اسلام و رفع نيازهاي يكديگر در جهت خودكفايي مسلمانان است." هنوز وزارت امور خارجه كشورمان در مورد اين اظهارات عجيب آقاي سفير واكنشي نشان نداده است.
خشم اسرائيل از ایران وانتقام مطبوعاتیسران رژيم صهيونيستي كه حمايت جمهوري اسلامي ايران از مردم غزه آنها را خشمگين كرده است براي انتقام گرفتن به حربههاي تبليغاتي متوسل شدهاند. به گزارش "تابناك"، اغلب مطبوعات اسرائيلي اقدام به انتشار گزارشي كردهاند كه براي اولين بار در روزنامه "ساندي تايمز" انگليس منتشر شده و ادعا ميكند براساس يافتههاي ماهوارههاي جاسوسي رژيم صهيونيستي، ايران درحال ارسال محمولهاي جديد از موشك و ديگر تسليحات به غزه است. اين گزارش ميافزايد محموله مذكور احتمالاً شامل تعداد بيشتري از موشكهاي "فجر - 5" (مشابه آنچه در جنگ اخير مورد استفاده مقاومت قرار گرفت) براي غزه و نيز موشكهاي "شهاب - 3" جهت استقرار در سودان است. منابع اسرائيلي مدعي هستند ايران قصد دارد اين موشكها را جايگزين آنهايي كند كه طي نبرد اخير استفاده شده و يا منهدم شدند.
بنابر ادعاي ساندي تايمز، كشتي مذكور از مسير درياي سرخ، سودان و مصر، تسليحات را به دست فلسطينيها در غزه خواهد رساند. يك منبع اسرائيلي نيز گفته احتمالاً به محض ورود اين كشتي به درياي سرخ، كشتيهاي جنگي ايراني كه در اريتره لنگر گرفتهاند، آن را همراهي خواهند كرد. يكي از مقامات وزارت جنگ رژيم صهيونيستي گفته: "فارغ از موافقتنامه آتش بس، ما هرگونه محموله ارسالي تسليحات به غزه را به محض شناسايي، مورد حمله قرار داده و نابود خواهيم كرد".
*وطن امروز:جديدترين ادعاهاي صهيونيستها عليه ايراندر شرايطي که تنها چند روز از انعقاد پيمان آتشبس ميان رژيم صهيونيستي و نيروهاي مقاومت فلسطيني گذشته و وضعيت در اين منطقه هنوز به ثبات کامل نرسيده، به نظر ميرسد رژيم صهيونيستي در پي بهانهجويي براي انجام اقدامي جديد عليه غزه است.
به گزارش تابناک، اغلب مطبوعات اسرائيلي ديروز اقدام به انتشار گزارشي کردند که براي نخستينبار در روزنامه سانديتايمز انگليس منتشر شده و ادعا ميکند بر اساس يافتههاي ماهوارههاي جاسوسي رژيم صهيونيستي، ايران در حال ارسال محمولهاي جديد از موشک و ديگر تسليحات به غزه است. بر اساس اين گزارش، ماهوارههاي جاسوسي رژيم صهيونيستي يک کشتي ايراني با بار تسليحات را مورد شناسايي قرار دادهاند که به گفته کارشناسان اسرائيلي، قصد دارد به سوي غزه حرکت کند.
اين گزارش ميافزايد اين محموله احتمالا شامل تعداد بيشتري از موشکهاي «فجر5» (مشابه آنچه در جنگ اخير مورد استفاده مقاومت قرار گرفت) براي غزه و نيز موشکهاي «شهاب3» جهت استقرار در سودان است. منابع اسرائيلي مدعي هستند ايران قصد دارد اين موشکها را جايگزين آنهايي کند که طي نبرد اخير استفاده شده يا منهدم شدهاند. بنابر ادعاي سانديتايمز، کشتي يادشده از مسير درياي سرخ، سودان و مصر، تسليحات را به دست فلسطينيها در غزه خواهد رساند. يک منبع اسرائيلي نيز گفته احتمالا به محض ورود اين کشتي به درياي سرخ، کشتيهاي جنگي ايراني که در اريتره لنگر انداختهاند، آن را همراهي خواهند کرد.
در همين حال به نظر ميرسد انتشار اين گزارش بهانه جديدي به دست مقامات رژيم صهيونيستي داده تا احتمالا مقدمات تجاوز جديدي به غزه را فراهم آورند. در اين راستا يکي از مقامات وزارت جنگ رژيم صهيونيستي گفت: «فارغ از موافقتنامه آتشبس، ما هرگونه محموله ارسالي تسليحات به غزه را به محض شناسايي، مورد حمله قرار داده و نابود خواهيم کرد». در مجموع به نظر ميرسد مقامات رژيم صهيونيستي که از نتيجه جنگ 8 روزه با نيروهاي مقاومت و پذيرش شروط کمسابقه آتشبس رضايت ندارند، درصددند با استفاده از هرگونه فرصت بهانهتراشي، زمينه انجام تجاوزي جديد به غزه يا حداقل رعايت نکردن تمام و کمال شروط آتشبس رافراهم کنند.
*خراسان:پس از آغاز عمليات اجرايي انتقال آب خزر به برخي استان هاي مرکزي کشور، يک مسئول دولتي پيشنهادي را به کابينه ارسال کرده که با تصويب آن، کارگروه انتقال آب از خليج فارس به استان هاي شرقي کشور تشکيل مي شود.
اين پيشنهاد فعلا در اختيار وزارت نيرو قرار گرفته و قرار است پس از بررسيهاي کارشناسي، نوع کارگروه و نحوه تفويض اختيار آن بر اساس اصل ??? يا اصل ??? قانون اساسي توسط مسئولان حقوقي دولت مشخص شود.
*تهران امروز:
تلاش دشمنان براي اعلام عدم كفايت رئيسجمهورآيتالله محمدتقي مصباحيزدي در ديدار با جمعي از دانشجويان سراسر کشور از تلاش دشمن براي اعلام عدم كفايت سياسي رئيسجمهور خبر داد. بر اساس آنچه رجا نيوز منتشر كرد، مصباحيزدي بيان داشت: دشمنان اعلام کردهاند که حتي اگر يک روز به پايان زمان رياستجمهوري کنوني باقي مانده باشد بايد رأي به عدم کفايت او داده شده و اشتباه رهبري در تاييد او ثابت شود.
رئيس موسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) با اشاره به چراغ سبز برخي افراد در داخل نسبت به مذاکره با آمريکا خاطرنشان کرد: يکي از مسئولان آمريکايي اخيراً اعلام کرده است که ما با سران اپوزيسيون داخلي بر سر گرانيها کنار آمدهايم. وي افزود: آمريکا با نفوذي که در ميان کشورها و شرکتهاي چندمليتي دارد ميتواند شرايط سخت را از نظر اقتصادي بر ايران تحميل کند بنابراين مردم بايد هوشيار باشند.
مصباحيزدي با بيان اينکه تنها يک نفر در کشور هست كه در مقابل غرب هيچگونه انعطافي ندارد تصريح کرد: مقام معظم رهبري تنها فردي است که اين ويژگي را دارد و در گذشته نيز امام راحل(ره) ايستادگي بينظيري در مقابل آمريکا داشت. اين استاد اخلاق حوزه علميه ادامه داد: اين ايستادگي موجب شده است که دشمنان تلاش کنند جايگاه رهبري را در داخل تضعيف کرده و پس از آن بتوانند به اهداف خود يعني متمايل کردن ساير مسئولان به غرب موفق شوند زيرا خود ميدانند تا زماني که پرچم مقاومت در دستان رهبري باشد نميتوانند اهداف خود را دنبال کنند به همين دليل مقام معظم رهبري را کانون حملات خود قرار دادهاند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تلاش برخي افراد در زمان حيات امام خميني(ره) براي ارتباط با آمريکا گفت: نظرياتي که پيرامون کاهش دوره يا اختيارات ولي فقيه پس از رحلت امام ارائه شد همگي زمينه را براي فتنه 88 مهيا کرد که هدف اين فتنه شکستن رهبري در ايران بود. مصباح يزدي در بخش ديگر تلويحا به انتخابات آينده اشاره كرد و گفت: آمريکا با وضع تحريمهاي شديد تلاش ميکند مردم ايران را از مسئولان کنوني نااميد ساخته و در دوره بعد شخصي معتدل را مطرح کند که ناجي کشور لقب بگيرد و پس از کسب قدرت به وسيله حل مشکلات به مذاکره با غرب سامان بدهد اما بايد توجه داشت که اگر مسلمانان صدر اسلام مشکلات را در شعب ابيطالب تحمل نميکردند به پيروزي دست نمييافتند.
تخلف پليس در پرونده مرگ بهشتي محرز استمهدي دواتگري، نماينده ويژه مجلس در پرونده مرگ ستار بهشتي در گفتوگو با فارس، درخصوص بازديد از محل بازداشتگاه ستار بهشتي گفت: زندان اوين و بازداشتگاه پليس آگاهي جزو بازداشتگاههاي قانوني هستند که زير نظر قوه قضائيه فعاليت ميکنند و از استانداردهاي قانوني برخوردارند و دواير انتظامي تنها ميتوانند متهم را براي ساعاتي کوتاه و با حضور افسر نگهبان در محلي که به عنوان «تحت نظرگاه» و نه بازداشتگاه وجود دارد، تحت نظر قرار دهد.
وي افزود: متأسفانه مامورين فتا متهم را پس از دستگيري بدون دستور قضايي در تحت نظرگاه پليس فتا آن هم به مدت يک شب نگه ميدارند که اين نگهداري کاملا غيرقانوني بوده است. دواتگري به روزهاي سوم و چهارم بازداشت متهم اشاره کرد و اظهار داشت: بهرغم دستور قاضي مبني بر انتقال متهم به بازداشتگاه آگاهي، پليس فتا پس از بازگيري متهم از زندان اوين باز هم وي را به تحت نظرگاه پليس فتا منتقل کرد. وي پيگيريها و بازجويي دستگاه قضايي از متهم را قانوني و بدون اشکال دانست و تأکيد کرد: خوشبختانه روند فعاليت دستگاه قضايي در پرونده ستار بهشتي، چه قبل و چه بعد از فوت وي بسيار قابل توجه بوده و اطلاعيه اخير دادستان تهران درخصوص اين پرونده منطبق بر واقعيات و کاملا مورد تأييد است.
نماينده ويژه مجلس در پرونده ستار بهشتي خواستار برکناري يا استعفاي فرماندهي پليس فتا شد و اظهار داشت: ابراز برائت پليس فتا از اشتباه صورت گرفته که منجر به هزينه براي نظام شده، با برکناري يا استعفاي فرماندهي پليس فتا امکان پذير است. دواتگري تصريح کرد: ما نبايد اتفاقات اين چنيني را به حساب نظام بگذاريم؛ چرا که ما يک نظام قاطع و قانونمند داريم که در برخورد با اشتباهات با کسي تعارف ندارد؛ بنابراين نبايد با حاشيهسازيهاي گوناگون زمينه را براي شيطنت عوامل ضد انقلاب فراهم کنيم.
وي خاطرنشان کرد:با توجه به نظريه پزشکي قانوني قطعا صدمات بدني منجر به فوت يا قتل ستار بهشتي نشده و به همين جهت هنوز هم به تحقيقات جامع قضايي نياز داريم؛ ضمن اينکه هفته آينده نيز گزارش کامل بازديد از محل بازداشتگاه ستار بهشتي را تقديم مجلس خواهيم کرد.
نيکزاد،صالحي و ثمره هاشمي؛ كانديداهاي دولتبه رغم آنكه اين روزها از نام اسفنديار رحيم مشايي رئيس دفتر رئيسجمهور و غلامحسين الهام سخنگوي دولت به عنوان گزينههاي دولت براي انتخابات رياستجمهوري يازدهم ياد ميشود اما حميدرضا ترقي از اعضاي شوراي مركزي حزب موتلفه عقيده ديگري دارد. او در اين رابطه به روزنامه اصلاحطلب آرمان روابطعمومي گفت: با توجه به هجمههايي که عليه مشايي وجود دارد و از سوي ديگر عدم معروفيت الهام در بين افکار عمومي بهنظر ميرسد در انتخابات آينده آقاي احمدينژاد از عناصر اجراييتري استفاده کند يعني کساني که در حوزه اجرا، مردم شناخت و ارتباط بيشتري با آن فرد داشتهاند.
البته اگر قانون جديد انتخابات که ملاکها و معيارهاي مديريت را مقداري شفاف کرده تصويب شود طبيعتا دولت از چهرههاي اجرايي مثل آقايان نيکزاد و صالحي که سابقه مديريت دارنديا ثمرههاشميكه سابقه اقتصادي دارد، استفاده خواهد کرد. ترقي با رد اين ايده كه چون مشايي با نقطه نظرات اصولگرايان تعارض دارد از موقعيت و جايگاه بهتري در كشور برخوردار است،گفت: اين نوع محاسبات منطبق بر واقعيت نيست خصوصا آسيبي که آقاي احمدينژاد ازموضعگيريهاي رحيممشايي ديده آسيبهاي کمي نيست بنابراين بنده فکر ميکنم خيلي به نفع احمدينژاد نباشد که از کانديداتوري وي حمايت کند.
وي ميگويد: فكر نميكنم الهام و مشايي بتوانند تمام ديدگاههاي احمدينژاد را پر کنند زيرا اينها شخصيتهاي مستقلي هستند با ديدگاههاي ويژه خودشان.آقاي احمدينژاد ويژگيها و خصوصياتي دارد که البته ممکن است در برخي مباني با مشايي هماهنگي داشته باشد اما در بسياري از مباني ديگر شخصيت مستقلي از مشايي دارد. ترقي ادامه داد: به نظر بنده يکي از راههايي که درحال حاضر براي تخريب احمدينژاد بيشتر مورد استفاده قرار ميگيرد، بهانه قرار دادن مشايي است. اين مسئله بهطور خاص نشاندهنده اين است که جرياني پشتپرده وجود دارد که ميخواهد نگذارد تمام موفقيتهاي اصولگرايان در اين دوره 8ساله در سبد اصولگرايان بماند بنابراين ميخواهد به شکلي با اين تخريب همه نقاط مثبت را فداي برخي نقاط منفي کند و آنها را از سبد اصولگرايان خارج کند.