به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، اسکندری، با اشاره به زیر کشت قرارگرفتن یکصدو 35 هکتار از اراضی مستعد برای عمل آوری محصول زعفران با کیفیت بالادر استان گفت: 98 در صد را مزارع بارور تشکیل داده و پیش بینی می شود در سال جاری، بیش از 400 کیلو گرم زعفران مرغوب و کیفی از این اراضی برداشت شود.
وی با اشاره به ارزش غذایی و دارویی این فرآورده با ارزش گیاهی افزود: بیش از 60 درصد از محصول زعفران تولید شده درکشور صادر و توجه بیشتر به کیفیت بسته بندی و برند سازی، می تواند ارزش افزوده آنرا در بازارهای جهانی ارتقاء داده و ارزآوری مطلوبی به همراه داشته باشد و این امر در افزایش توان اقتصادی و تولیدی بهره برداران این محصول، بسیار موثر خواهد بود.
مدیر باغبانی سازمان، با اظهار اینکه کشورهای اسپانیا، ایتالیا، یونان و افغانستان، بعد از ایران به تولید این محصول پرداخته و بخشی از نیاز بازار جهانی به زعفران را تامین می كنند افزود: پائین بودن هزینه های تولید، بهره برداری دوره ای به مدت 10 الی 12 سال از مزارع این محصول، نیاز آبی بسیار کم و عدم تداخل آبیاری مزارع زعفران با سایر اراضی باغی و زراعی، بالا بودن ارزش اشتغال زایی تولید این محصول، بهره وری بالای تولید آن در مقایسه با سایر محصولات زراعی با کاهش 8 برابری مصرف آب به ازای هر هکتار و همچنین ارزش بالای صادراتی آن و ارزآور بودن محصول زعفران، جهادکشاورزی استان را برای توسعه کشت آن در اراضی زراعی مستعد استان، متقاعد و ترغیب نموده است.
اسکندری با بیان این که تولید زعفران در آذربایجان شرقی با هدایت و حمایت سازمان، از 15 سال پیش با احداث مزارع نمایشی این محصول آغاز و در حال حاضر، شهرستان مرند با دارا بودن بیش از 90 هکتار اراضی زیر کشت ، مهمترین مرکز تولید زعفران در استان به شمار می آیدگفت: گسترش کشت این محصول جز سیاست های سازمان و از اولویت های اجرایی این مدیریت محسوب مي شود.
وي افزود : تلاش بر این است در قالب طرح های توسعه بخش کشاورزی استان و تعمیم الگوی کشت در اراضی زراعی شهرستان های مستعد، بر اساس برنامه ریزی های در حال انجام، جایگاه آذربایجان شرقی در تولید و فرآوری این محصول زراعی ، بیش از پیش افزایش یابد. /س