به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران ؛ به نوشته شماره امروز روزنامه دیلی تلگراف در اینترنت: طی سال گذشته تقریبا پنج هزار و دویست فارغ التحصیل دانشگاه در انگلیس در پی یافتن شغل به کشورهای اروپایی، خاوردور و آمریکای شمالی رفتند که از زمان شروع بحران اقتصادی در سال دو هزار و هشت حدود هزار نفر، معادل بیست و هفت درصد، افزایش داشت.
ارقام رسمی نشان می دهد این احتمال که فارغ التحصیلان بهترین دانشگاههای انگلیس وسوسه شوند به خارج بروند، به طور چشمگیری افزایش یافته و نگرانی هایی را موجب شده است که با استعدادترین جوانان انگلیس مجبور شوند طی دوره رکود اقتصادی برای پیدا کردن شغل نگاه شان به کشورهای دیگر باشد.
تقریبا یک نفر در هر ده فارغ التحصیل انگلیسی از نهادهای آموزشی از قبیل کمبریج، دورهام، اکستر و آکسفورد که در سال دو هزار و یازده شغل هایی پیدا کردند، در خارج از کشور کار می کردند. این میزان در میان دانشجویان انگلیسی سنت اندروز به دوازده درصد افزایش یافت.
کارشناسان می گویند، در برخی موارد شرکتهای بین المللی دانشجویان بهترین دانشگاهها را هدف قرار می دهند و دانشجویان دیگری که برای شرکتهای چند ملیتی مستقر در انگلیس کار می کنند، نهایتا به خارج اعزام می شوند.
طبق ارقام سازمان آمار آموزش عالی، حدود چهار نفر در هر ده فارغ التحصیل انگلیسی که در خارج کار می کنند، در کشورهای اروپایی هستند اما یک پنجم آنها مشاغلی در خاوردور و دوازده درصد در آمریکای شمالی پیدا کرده اند.
این آمار درست چند هفته پس از گزارش وزارت کشور انگلیس منتشر می شود مبنی بر اینکه تقریبا نیمی از همه انگلیسی هایی که هر سال مهاجرت می کنند، از میان نیروهای متخصص اند و این امر تهدیدی برای تامین کارگران ماهر در این کشور است.
در این گزارش ادعا شده است، تعداد کثیر و فزاینده ای از مدیران اجرایی، دانشمندان، فرهنگیان و پزشکان طی بیست سال گذشته انگلیس را ترک کرده اند. این در حالی است که بسیاری شرکتهای انگلیسی در جذب فارغ التحصیلان واجد شرایط به ویژه در زمینه هایی از قبیل علوم، مهندسی و ریاضیات با مشکل مواجهند.