به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه راديو تلويزيون سوئيس (آر تي اس)، آمريکا در مسئله فلسطين و اسرائيل از دو جنبه نقشي کليدي ايفا مي کند. آمريکا از يک سو در سازمان ملل متحد در مخالفت با پذيرش فلسطين به عنوان عضو ناظر اعمال فشار مي کند و از سوي ديگر به طور گسترده از اسرائيل حمايت مي کند. در واقع باراک اوباما با وجود اختلاف نظر با بنيامين نتانياهو همان سياست هاي پيشينيان خود را در قبال اسرائيل دنبال مي کند.
در ژانويه سال 2009 باراک اوباما به قدرت رسيد و همزمان اسرائيل عمليات «سرب گداخته» را بر ضد نوار غزه آغاز کرد. نتيجه اين عمليات کشته شدن هزار و چهارصد فلسطيني و قدرت گرفتن حماس بود.
چهار سال بعد، اوباما دور دوم رياست جمهوري خود را آغاز مي کند و اين در حالي است که همزمان اسرائيل عمليات جديدي را در غزه آغاز کرد. در اين چهار سال مذاکرات و سخنراني هاي بسياري انجام شده است که همگي بي نتيجه بوده اند و تمامي تلاش ها براي از سرگيري مذاکرات به اصطلاح صلح با شکست مواجه شد.
اوباما در زمان آغاز رياست جمهوري خود از سياست هاي سلف خود يعني جرج بوش و اسرائيل فاصله گرفت. وي در نخستين سخنراني خود در دانشگاه قاهره اعلام کرد آمريکا ادامه شهرک سازي را مشروع نمي داند و زمان آن فرا رسيده است که اين روند متوقف شود.
از ديدگاه اوباما شهرک سازي در قدس شرقي و کرانه باختري مانعي بزرگ بر سر راه صلح است. سالانه ده هزار واحد مسکوني جديد در شهرک هاي اسرائيلي ساخته مي شود. اوباما براي نشان دادن قاطعيت خود در مخالفت با شهرک سازي و تلاش براي از سرگيري مذاکرات جرج ميشل را به عنوان نماينده خود در امور خاورميانه معرفي کرد.
مذاکرات صلح از سرگرفته شد و با گذشت دو سال باراک اوباما اميدوار بود به توافق صلح دست يابد. اما به زودي با ناسازگاري بنيامين نتانياهو رو به رو شد. وي با توقف شهرک سازي مخالفت کرد و به اين ترتيب کاخ سفيد را به چالش کشيد.
در سال 2011 نتانياهو به وضوح ايده تشکيل دو کشور و بازگشت به مرزهاي 1967 را رد کرد. نتانياهو اعلام کرد اسرائيل آماده مصالحه است اما نمي تواند به مرزهاي 1967 بازگردد و اينکه اين مرزها قابل دفاع نيستند. اين اظهارات نتانياهو در دفتر شخصي اوباما و در مقابل خبرنگاران سيلي بر صورت اوباما بود.
چند روز بعد نتانياهو در پارلمان آمريکا مورد تقدير قرار گرفت.
در نهايت اوباما در برابر قدرت لابي هاي حامي اسرائيل سر فرود آورد. در واقع اوباما موفقيت بيشتري از اسلافش بدست نياورد و قادر نبود ديدگاههاي خود را به خاورنزديک (رژيم صهيونيستي) تحميل کند.