بر آنیم تا در این مجال، قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی به انعکاس آن در ادب پارسی، پیشکش طالبان حق و جوینگان حقیقت کنیم تا چه قبول افتد و چه در نظر آید.

مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
آِه ۹۰ سوره نحل

إِنَّ اللّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالإِحْسَانِ وَإِيتَاء ذِي الْقُرْبَى وَيَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ

در حقیقت‏ خدا به دادگرى و نیکوکارى و بخشش به خویشاوندان فرمان می‌دهد و از کار زشت و ناپسند و ستم باز می‌دارد به شما اندرز می‌دهد باشد که پند گیرید


*اینک سه تن از فرشتگانی که در شب قدر نازل می‌شوند یکی ترازو به دست، یکی طبقی حلوا بر سر، و آن دیگر عصای چوپانی در مشت بر ما فرود آمده‌اند که بدین ترازو با یکدیگر به عدل و انصاف زندگی کنید.

*از این حلوای احسان و کرامت کام یکدیگر را شیرین گردانید و با این عصای موسوی فرعونِ نفس را که به طغیان و عصیان فرمان می‌دهد ار تخت فرود آورید.

*ممکن است بعضی اصحاب جدال خرده بگیرند که عدالت قابل تعریف نیست، و حتی با ترتیب کنگره‌ها و سمینارهای جهانی نیز نمی‌توان به توافقی در معنی این کلمه رسید. به نظر ما، این اندیشه، گریزی است از آنچه می‌دانیم به آنچه نمی‌دانیم. به گفته شکسپیر: آنجا که عدالت با چاشنی رحم در هم می‌آمیزد کار آدمی رنگ الهی به خود می‌گیرد و قداست می‌یابد.

*اما آن فرشته سوم با کمال شفقت و ملایمت به فرعونهای نفس نصیحت می‌کند که از هر چه در بدی و فساد آشکار و رو شن است چون دروغ و ظلم و تعدی و تکبر و کینه و حسادت که به هر کس نسبت دهند منکر می‌شود، پرهیز کنید.

*به طور کلی می‌توان گفت که موضوع، نهی هر چیزی است که همه بر بدی آن واقف و مقرند و هیچ کس حاضر نیست آن را به خود نسبت بدهد.

*نهی از فحشا و منکرات نشان غیرت الهی است که نمی‌پسندد بندگان او جز با او که تمام حق و عدالت و درستی و زیبایی است مصاحبت کنند و خوش نمی‌دارد که بندگانش با بدکاران و بد خویان و بد گویان معاشر باشند.

*سخن خداوند با ما این است:
نازنینی چو تو پاکیزه دل و پاک نهاد         بهتر آن است که با مردم بد ننشینی
حافظ

برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار