مصرف ترب سياه از بروز دردهاي اعصاب و روماتيسم، سنگ مثانه، سل و انسداد مجاري تنفسي جلوگيري مي کند.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد، ترب، حاوي مواد چربي، اسيد فسفريک، کلسيم، آهن، پروتئين، گلوکز، ويتامين هاي B1,B2,A و PP است.

مصرف جوشانده ترب جهت دفع سرفه و شربت تهيه شده از آن جهت درمان سياه سرفه مفيد است.

ونیز جويدن برگ سبز ترب سياه را در تقويت لثه و از بين بردن بوي بد دهان موثر دانست.

ترب گياهي است يكساله كه ارتفاع ساقه آن تا يك متر مي رسد برگهاي آن پهن ، ناصاف ، كرك دار و با بريدگيهاي نامنظم مي باشد .گلهاي آن برنگ سفيد ، زرد روشن ، آبي روشن و بنفش است كه درانتهاي شاخه ظاهر مي شود .
بطور كلي دو نوع ترب وجود دارد :
1-
ترب سياه كه معمولا در پائيز برداشت مي شود .
2-
تربچه كه به رنگهاي مختلف قرمز و وصورتي و بصورت هاي دراز و گرد وجود دارد .


خواص داروئي:
ترب از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و از زمانهاي بسيار قديم براي درمان بسياري از بيماريها بكار مي رفته است .
ترب براي دفع سنگهاي صفراوي مفيد است .
همچنین ترب در بعضي از اشخاص توليد گاز و آروغ مي كند و تخم آن گاز و نفخ را از بين مي برد .
براي مداواي زخم هاي بدن از ترب و عسل ضماد تهيه كرده و روي زخم بگذاريد .
دم كرده ترب ادرار آور است و براي درمان حبس البول بكار مي رود .
اگر دست يا پاي شما سرما زده است ترب را در آّب بجوشانيد و بگذاريد تا كمي سرد شود بطوريكه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در اين جوشانده قرار دهيد .
براي دفع سنگ كيسه صفرا و سرفه هاي تشنج آور از ترب بصورت زير استفاده كنيد :
در يك ترب بزرگ حفره اي ايجاد كرده و همچنين در ته آنهم سوراخ ريزي بوجود آوريد بطوريكه آّب قطره قطره از آن خارج شود . سپس مقداری شكر در حفره ريخته و آنرا با آب پر كنيد و ترب را در دهانه شيشه يا استكاني قرار دهيد كه آب آن قطره قطره از سوراخ ريز ته ترب خارج شده و در داخل شيشه يا استكان پر شود . اين آب را چند بار در روز بنوشيد .
خوردن تخم ترب ترشح شير را زياد مي كند .
جوشانده ترب براي درمان اسهال خوني مفيد است .
ونیز تخم ترب اشتها آور است./ب

برچسب ها: ترب ، مشهد ، خراسان رضوی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.